• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ВАТ «Полтавський ГЗК» підтверджує свій інтерес у розвитку та управлінні активами КГЗКОР
    Опубликовано: 2006-04-18 17:22:00

    ВАТ «Полтавський» ГЗК (Феррекспо) підтверджує свою зацікавленість у добудові та управлінні потужностями з виробництва залізорудних окатишів на КГЗКОР (Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд).  Виведення КГЗКОР на повну потужність значно покращить позицію України на світовому ринку металургії та сприятиме створенню нових робочих місць всередині країни й підвищенню валютних надходжень до держави.  Феррекспо - ідеальний партнер для виконання цього проекту в повному обсязі.

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення спільного підприємства з метою розвитку КГЗКОР, і Феррекспо офіційно виявила зацікавленість бути партнером у створенні цього спільного підприємства.

    Сьогодні Україна виробляє достатній обсяг окатишів для вітчизняної сталеливарної галузі.  Неналежно спланований розвиток проекту може дестабілізувати внутрішній ринок, що ймовірно позначиться на цінах і зайнятості.  Передача КГЗКОР іноземному інвестору може створити таку нестабільність, оскільки покупець не до кінця розуміє інтереси України та специфіку розвитку її металургійної й сталеливарної галузей.  Уряд і громадяни України виграють від того, що тендер із вибору партнера для спільного підприємства відбудеться прозоро та об’єктивно, виходячи з переваг отриманих пропозицій.  Феррекспо братиме участь у цьому процесі.

    Попередні плани щодо КГЗКОРу мають бути відкориговані, зважаючи на зміни технології та вартості витрат у порівнянні з тими, що мали місце при започаткуванні проекту 20 років тому.  Успішна реконструкція шахти «Нова» та збільшення виробництва на ВАТ «Полтавський ГЗК» (на 50% протягом наступних 5 років) надають Феррекспо найкращий досвід та можливість завершення цього проекту.

    Костянтин Жеваго, заступник голови спостережної ради ВАТ «Полтавський ГЗК», зазначив: «Ці важливі активи мають бути завершені та введені в експлуатацію.  Потенційні вигоди для України від валютних надходжень та підвищення присутності на ринку є значними, але цей складний проект потребує належного управління.  Основні фонди вироблятимуть понад 12 мільйонів тон окатишів за рік, що сприятиме підвищенню виробництва окатишів в Україні на 70%.  ВАТ «Полтавський ГЗК» – єдина компанія, яка має досвід для розвитку цих активів, розуміння української промисловості та доступ до експортних ринків, потрібних для продажу окатишів».

    За додатковою інформацією звертайтеся:

    Оксани Монастирської +38 044 270-7240

    Заступник керуючого директора The PBN Company

    Джон Смелт +44 207 389-8304

    Керівник відділу корпоративних зв’язків Феррекспо

    Додаткова інформація:

    ВАТ «Полтавський ГЗК» - найбільший виробник та експортер залізорудних окатишів в Україні, які використовуються для виробництва сталі.  На сьогоднішній день випуск продукції сягає 8 мільйонів тон, з яких понад 90% експортується.  Компанія планує збільшити обсяги виробництва до 12 мільйонів тон в рік до 2010 року.

    КГЗКОР створено у 1985 році.  Сьогодні серед його власників уряди України, Румунії та Словаччини.  Комбінат володіє потужністю виробляти щороку 12 мільйонів тон низькоякісних залізорудних окатишів з окисленої руди.

    Сьогодні Україна виробляє біля 17 мільйонів тон залізорудних окатишів щороку, з яких приблизно 9 мільйонів тон експортується. Феррекспо – найбільший експортер з ринковою часткою 85%.

    Інф. The PBN Company



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.