• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр Юрій Поляченко взяв участь у відкритті центру гемодіалізу в Сумах, в якому надається своєчасна, якісна, життєво необхідна медична допомога пацієнтам
    Опубликовано: 2006-04-18 16:12:00

    Міністр охорони здоров’я України Юрій Поляченко взяв сьогодні, 18 квітня 2006 року,  участь у відкритті Центру гемодіалізу в Сумах, в якому віднині є змога надання своєчасної, якісної, життєво необхідної медичної допомоги хворим. У своєму виступі керівник галузі  звернувся до медичних працівників із словами подяки за те, що кожного дня вони залишаються вірними клятві Гіппократа і роблять все можливе для збереження здоров’я своїх пацієнтів. Зокрема, він зазначив, що  зміни  в покращенні соціального захисту медичних працівників, які сьогодні декларує уряд - поетапне збільшення заробітної плати, пільги та інші соціальні гарантії  - виконуються і обов’язково в повному обсязі будуть втілені у життя. «Ми формуємо національну систему охорони здоров’я, де центральною фігурою буде лікар», - наголосив керівник галузі.

    Міністр побажав медикам Сумщини «поменше важкохворих і побільше профілактичних заходів серед населення для попередження серйозних недугів».

    Спілкуючись із журналістами, він повідомив, що за кошти Державного бюджету у 2006 році буде закуплено ще 19 апаратів «штучної нирки» для гемодіалізних центрів країни. Також він зазначив, що у поточному році загальна сума коштів на обладнання для гемодіалізу, розхідні матеріали і ліки для хворих на хронічну ниркову недостатність складає 10 млн. 660 тис.грн.

    Юрій Поляченко також взяв участь у колегії обласної держадміністрації, на якій, зокрема, зазначалося, що закономірності та особливості захворюваності і поширеності хвороб нирок серед дорослого населення області потребують подальшого моніторингу, який розпочатий в 2004 році, вивчення стану обстеження та лікування, а також підтверджують необхідність удосконалення  якості диспансерного спостереження за нефрологічними хворими. Протягом  останніх років відмічається тенденція до збільшення кількості хворих з патологією нирок потребуючих диспансерного спостереження.

    Інформаційно

    Станом на 31.12.05 в Україні функціонували 48 відділень нефрології та діалізу. В цих відділеннях експлуатувались 433 апарати «штучна нирка», на яких отримували лікування програмним гемодіалізом 2 173 хворих.

    В Україні зареєстровано 20 260 хворих з хронічною нирковою недостатністю (ХНН), з них у 3 464 пацієнта встановлена IV ступінь. Таким чином, забезпеченість діалізними машинами становить 9,2 на 1 млн. дорослого населення.

    В Сумській області зареєстровано 1 190 хворих ХНН. Функціонувало 8 апаратів «штучна нірка», за допомогою яких отримували допомогу 54 пацієнта. Відкриття нового Центру надасть можливість  надавати своєчасну, якісну, життєво необхідну  медичну допомогу таким пацієнтам.

    Інф. ПРЕС-СЛУЖБА МОЗ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.