• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Наслідки та протипоказання до гастроскопії
    Опубликовано: 2024-07-28 22:41:51

    Наслідки та протипоказання до гастроскопії

    Гастроскопія сьогодні використовується насамперед для діагностики стравоходу та шлунка. Це інформативний метод, що передбачає введення трубки, оснащеної невеликою камерою, яка виводить зображення стінок стравоходу та шлунка безпосередньо на монітор лікаря.

    Гастроскопія сьогодні може проводитися дорослим та дітям, під місцевим чи загальним наркозом, у плановому чи екстреному порядку. Головне розуміти, з якими симптомами звертатися до фахівця, про що можна докладніше дізнатися на https://cityclinic.com.ua/ua/gastroskopiya.

    Можливі наслідки ФГДС

    Використовуючи сучасне обладнання, місцевий чи загальний наркоз, вдається повністю нейтралізувати будь-які ризики гастроскопії, які могли спостерігатися раніше. На старих апаратах лікарі могли навіть пошкодити стінки стравоходу та шлунка. Проте таке обладнання сьогодні категорично заборонено та не використовується ні в державних, ні у приватних клініках.

    Тому наслідки самої процедури є мінімальними. Це найчастіше:

    1. Збільшення температури тіла до 37,5 градусів. Процедура може бути стресовою для організму, що призводить до зміни температури.
    2. Тяжкість і незначний біль у стравоході або горлі. Зазвичай знімається легким анестетиком і минає через 24 години.

    Протипоказання до проведення гастроскопії

    У більшості випадків гастроскопія вважається одним з найбільш ефективних методів діагностики стінок стравоходу та шлунка. Однак для деяких пацієнтів така процедура може бути небезпечною. Серед основних протипоказань до її проведення:

    1. Серйозні психічні порушення з довідкою психіатра.
    2. Підвищена температура тіла чи артеріальний тиск. У такому разі рекомендують перенести процедуру на момент, коли пацієнт покращить самопочуття.
    3. Гостра фаза захворювання серцево-судинної системи: інфаркт чи інсульт, і навіть початковий етап реабілітації після цих хвороб.
    4. Загострена стадія бронхіальної астми.

    За наявності протипоказань лікарі підбирають інший метод діагностики.

    У Сіті Клінік працює команда висококваліфікованих фахівців, які використовують сучасне обладнання для проведення гастроскопії стравоходу та шлунка. Лікарі проводять комплексне обстеження та діагностику пацієнтів на кожному етапі, щоб переконатися, що у вас немає протипоказань до процедури. Звертайтесь до фахівців своєї галузі!



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.