• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінекономіки інформує про ситуацію на ринку нафти та нафтопродуктів
    Опубликовано: 2006-04-18 11:13:00

    Державним  бюджетом на 2006 рік визначений механізм залежності  рентної плати за нафту  від ціни, що склалася при її продажі на аукціоні.

     Згідно зі статтею 3 Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” до ставок рентної плати за нафту і газовий конденсат застосовується коригуючий коефіцієнт, який щомісячно визначається шляхом ділення середньозваженої ціни 1 тонни нафти, що склалася на останньому аукціоні, до середньозваженої ціни 1 тонни нафти, що склалася на аукціоні, який проводився у жовтні 2005 року.

    Правомірність дій Мінекономіки щодо відсутності державної реєстрації наказів від 12.01.2005 № 5 “Про затвердження Положення та вимог для проведення спеціалізованого конкурсу з визначення біржі, на базі якої проводитимуться аукціони з продажу нафти та газового конденсату”, від 02.03.2005 № 50 “Про внесення змін до наказу Міністерства від 12.01.2005 № 5”, котрі реґламентували проведення у 2000 та у 2005 роках конкурсів на визначення бірж, на базі яких проводяться аукціони з продажу нафти та газового конденсату, підтверджена рішенням Господарського суду міста Києва від 08.07.2005 № 41/276 та постановою Київського апеляційного господарського суду від 15.08.2005, оскільки вказані акти не носять міжвідомчого характеру, а їх дія розповсюджується лише на осіб, які забажають взяти участь в конкурсі.

    Одночасно, враховуючи те, що дія зазначених вище наказів Мінекономіки закінчилась після проведення конкурсів та оголошення переможців, Мінекономіки своїм наказом від 16.03.2006 № 96 “Про визнання деяких наказів такими, що втратили чинність” визнала їх такими, що втратили чинність.

    Міністерство економіки зазначає, що зменшення надходжень до Державного бюджету за рахунок рентної плати за нафту, пояснюється нереальними розрахунками при складанні державного бюджету на 2006 рік за даною статтею.

    Разом з тим, Мінекономіки повідомляє про відсутність перепон щодо експорту нафти  в обсягах, погоджених Міністерством палива та енергетики.

    Водночас зростання на аукціонах внутрішньої ціни на нафту з одного боку призведе до  збільшення надходжень до Державного бюджету, а з іншого боку - до можливої зміни внутрішньої ціни на нафтопродукти.

    На сьогодні стабільність на ринку нафтопродуктів свідчить про правильність дій Уряду.

    Інф. Мінекономіки  України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.