• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Онукам українських остарбайтерів буде надано змогу навчатися в Австрії
    Опубликовано: 2006-04-04 10:17:00

    Нащадкам українських остарбайтерів, які під час Другої світової війни примусово працювали в Австрії, буде надано змогу навчатися та здобувати професію в цій країні. Для цього австрійський уряд виділив 25 мільйонів євро, повідомив почесний консул Австрії у Львові Ярослав Наконечний.

    За словами Наконечного, гроші залишилися з фінансування гуманітарних проектів для остарбайтерів. Уряд Австрії вирішив їх скерувати на освіту та фахову практику для онуків та правнуків колишніх примусових працівників з України. Кожен з них може безпосередньо звернутися із листом до представництва Фонду “Взаєморозуміння та примирення”, що у Відні, та отримати кошти на навчання. Немає жодних обмежень та умов, не потрібно знання мови, каже Наконечний. Основне, щоб людина була повнолітня та мала документ, який підтверджує родинні зв’язки з остарбайтером. “Внуки, правнуки звернувшись туди отримають будь-яку професію: агронома, лікаря, архітектора. Основне те, що не буде посередників”, - зауважив почесний консул. По матеріалах dw-world.

    Інф. Оbozrevatel

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.