• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литва передасть Україні автотрансформатори та обладнання на суму понад 4 млн євро
    Опубликовано: 2024-06-21 11:55:15

    Литовська компанія Litgrid передасть Україні автотрансформатори та інше обладнання для відновлення та підтримання роботи пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми на суму понад 4 мільйони євро.

    Про це повідомив литовський оператор системи передачі електроенергії, пише литовський мовник LRT.

    Компанія зазначила, що литовська та українська енергосистеми використовують однакову напругу, яка відрізняється від напруги, що використовується в багатьох європейських країнах. Тому трансформатори та інше підстанційне обладнання, яке постачає Litgrid, підходять для української системи передачі електроенергії.

    Генеральний директор Litgrid Рокас Масюліс заявив, що в Литві демонтують різні підстанції, лінійне обладнання та матеріали, які не використовуються на об'єктах Litgrid, але перебувають у хорошому стані.

    "У рамках підготовки до синхронізації з континентальною європейською мережею та модернізації ліній електропередач і трансформаторних підстанцій нашої країни ми демонтуємо різні підстанції, лінійне обладнання та матеріали, які більше не використовуються на об'єктах Litgrid, але перебувають у хорошому стані", - сказав він.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.