• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «ООН не збирається знімати з порядку денного питання погіршення стану довкілля через військові конфлікти, що важливо у контексті російської агресії на Донбасі»
    Опубликовано: 2017-12-08 12:48:34

     На засідання Асамблеї ООН з навколишнього середовища, яке відбувалося із 4 по 6 грудня 2017 року у Найробі (Кенія), було ухвалено нову резолюцію щодо «Пом’якшення наслідків та обмеження забруднення довкілля у районах, вражених збройними конфліктами та тероризмом». Її ухвалення було ініційовано Україною, Норвегією та Іраком.
    Як пояснив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, дана резолюція є продовженням раніше ініційованої Мінприроди України та ухваленої на засіданні у травні 2016 року резолюції щодо 'Захисту довкілля в районах, вражених збройними конфліктами».
    'Нова резолюція визначає подальші механізми вирішення проблеми шкоди довкіллю, завданої військовими діями, зокрема, можливість направлення спеціальних термінових місій на постраждалі території та надання відповідної допомоги', - пояснив Остап Семерак.
    При цьому міністр екології та природних ресурсів зазначив, що новий документ допоможе Україні посилити увагу міжнародної спільноти до проблем із довкіллям на Донбасі, які виникли у результаті тривалих бойових дій.
    'Це посилить роботу української сторони та дозволить залучити ще більше експертів і міжнародних місій до моніторингу стану довкілля на Донбасі. Допомога нам знадобиться і в процесі подолання негативних наслідків для природи по завершенню військового конфлікту. В ООН добре усвідомлюють, якої непоправної шкоди можуть завдати бойовики довкіллю України та всієї Європи', - резюмував Остап Семерак.
    Нагадаємо, саме Україна на передостанній Асамблеї ООН з навколишнього середовища у травні 2016 року ініціювала ухвалення резолюції «Захист довкілля в районах, вражених збройними конфліктами.
    Це був перший документ, який за останні 20 років привертає увагу міжнародної спільноти до захисту довкілля у зонах збройних конфліктів.
    До резолюції, прийняття якої було ініційовано делегацією України, як співавтори приєдналися ЄС, Канада, Ліван, Норвегія, ДРК, Ірак, Південний Судан та Йорданія.
    У рамках реалізації документу Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) надаватиме посилену допомогу країнам, які постраждали у результаті збройних конфліктів, зокрема, шляхом проведення постконфліктних оцінок довкілля та його відновлення.
    Також разом з ЮНЕСКО ЮНЕП співпрацюватиме у напрямку захисту природних об’єктів Світової спадщини та взаємодіятиме з Комісією ООН з міжнародного права.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.