• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» відновлює газопостачання 26 підприємствам ТКЕ та продовжує процедуру обмеження 55
    Опубликовано: 2006-02-27 16:02:00

    ДК «Газ України» вживає заходів на виконання доручень Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та Національної компанії з питань економного й раціонального газоспоживання в регіонах, забезпечення належної дисципліни розрахунків споживачами, зокрема, підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ) вартості спожитого природного газу.

    Виходячи з вкрай низького рівня розрахунків (від 0% до 15%) 81 підприємства ТКЕ за спожитий 2006 р. природний газ, а також з метою забезпечення, відповідно до договірних зобов’язань, повної оплати ними вартості спожитого п. р. енергоносія, належної дисципліни розрахунків, ДК «Газ України» надала доручення газовим та газотранспортним організаціям розпочати в установленому порядку процедуру припинення газопостачання підприємствам ТКЕ - боржникам. Компанія також наголосила, що у разі здійснення підприємствами - боржниками, відповідно до умов договірних зобов’язань, розрахунків за спожитий у п. р. природний газ, газопостачання їм буде відновлено.

    Станом на 27 лютого п. р. 26 таких підприємств ТКЕ, що раніше заборгували значні кошти перед ДК «Газ України» за спожитий у 2006 р. природний газ, провели відповідні розрахунки. Відтак Компанія надала доручення газовим господарствам про відновлення їм газопостачання. Серед таких підприємств ТКЕ -  «Весна» ЖБК №8, ВАТ Дніпроважмаш, ВАТ Завод Дніпропрес, ВАТ Криворіжгірмаш (Дніпропетровська обл.), ЗАТ Запорізький автомобілебудівний завод, Мелітопольське комунальне підприємство «Житлосервіс-авіа», ТОВ Мелітопольський «Автогідроагрегат» (Запорізька обл.), Долинський ПОСП ТОК (Івано-Франківська обл.), КП Калинівської селищної ради (Київська обл.), Управління будинками м. Буськ (Львівська обл.), ВАТ Оржицький цукровий завод, ЖКК Полтаваоблагробуд, Стасівський ККП, ТОВ «Агрофірма «Шишацька» (Полтавська обл.), ОСББ «Пушкінське» (Рівненська обл.), КЗ Зірка, (Сумська обл.),  Херсонський морський торгівельний порт, ОР Авнер «Хабар Любавич» ПНВК (Чернігівська обл.) а також інші.

    Відносно решти 55 підприємств, що й досі не розрахувалися за спожитий п.р. природний газ і рівень оплати яких дорівнює від 0% до 15%, газорозподільні підприємства виконують технологічні заходи щодо припинення безоплатного газоспоживання.

    ДК «Газ України» наголошує, що газопостачання підприємствам-боржникам буде відновлено після здійснення ними, відповідно до договірних зобов’язань, розрахунків за спожитий у п. р. природний газ.

    Протягом минулого тижня загалом в Україні рівень оплати підприємств ТКЕ за спожитий природний газ піднявся в середньому з 33% до 43%.

    Водночас вкрай низьким у 2006 р. залишається рівень розрахунків за природний газ підприємств, що виробляють тепло, у Харківській (25%), Черкаській (39%), Запорізькій (40%), Донецькій (41%), Дніпропетровській (42%) областях.

    ДК «Газ України» також наголошує, що на виконання відповідних урядових рішень та доручень Мінпаливенерго України, для забезпечення належної дисципліни газоспоживання і розрахунків за природний газ, буде й надалі застосовувати практику обмеження та призупинення, а в окремих випадках і примусового припинення газопостачання щодо найбільших боржників за спожитий  природний газ.                

    Довідка: Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати. 

    Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 506 від 20 квітня 1998 року працівники газозбутових організацій чи газотранспортних підприємств проводять примусове припинення газопостачання боржників.

    Прес-служба ДК «Газ України»







    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.