• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може стати ключовим гравцем на ринку продовольства завдяки орним площам
    Опубликовано: 2017-08-08 09:11:42

    За темпами зростання населення планети значно випереджає збільшення орних площ. Останніх з 1960 року стало більше приблизно на 40%, тоді як кількість населення зросла більш ніж в два рази за той же час. Тому кількість га в перерахунку на одну людину скорочується.
    Якщо так піде і далі, то люди найближчого майбутнього можуть зіткнутися з нестачею земель, а значить, і продовольства.

    В цьому випадку «на сцену» може вийти України і запропонувати свої послуги з порятунку світу від голоду.

    Україна ― в десятці країн, що лідирують за орними площами. А адже вони настільки сконцентровані, що ця десятка володіє 58% усієї кількості. При цьому Україна ― єдина європейська країна в цьому списку годувальників.

    Орних площ в країні вже зараз більш ніж достатньо. На кожного українця припадає 0,7 га ― це один з кращих показників в світі, набагато перевищує середньосвітове кількість.

    Добре це чи погано, але демографічні тенденції в країні протилежні африканським: за прогнозом ООН, до 2100 року в Україні буде 26,4 млн чоловік проти сьогоднішніх 44.

    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.