• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тривають перевірки Держпромгірнагляду на вугільних підприємствах недержавної форми власності
    Опубликовано: 2006-02-24 12:20:00

    З початку року на підприємствах вугільної галузі сталося 28 нещасних випадків зі смертельними наслідками, що на 10 більше, ніж за аналогічний період минулого року.  Найбільше шахтарів травмовано  на шахтах Донецької області - 20, на шахтах Луганської - 5 , Львівської -2  і  Дніпропетровської -1.

    Окрім того, за цей період майже 50% смертельних нещасних випадків (13) сталося на підприємствах недержавної форми власності. Серед факторів виробничого травматизму найбільш травмуючими є експлуатація підземного транспорту. На поверхні травмовано 7 осіб.

    Також гинуть працівники на збагачувальних фабриках. На сьогодні  загинуло чотири особи, з них - одна жінка. Основною причиною є особиста недисциплінованість, порушення технології ведення робіт та вимог безпеки.

    Так, наприклад, 23 лютого  на центральній збагачувальній фабриці „Свердловська” ДП „Свердловантрацит” загинув слюсар завантажувально-розвантажувальної дільниці. Працівник, вирішивши скоротити свій шлях, пролазив під вагоном, що стояв на залізничній колії. У цей час машиніст електровоза  почав виконувати маневрові роботи - електрослюсаря було смертельно травмовано.

    На шахті „Ізвестій” ДП „Донбасантрацит”  під час демонтажу комплексу КД-80 гірничий  працівник очисного вибою, виконуючи роботи з порушенням технології, був смертельно травмований консольним перекриттям.

    Держпромгірнаглядом утворено комісії зі спеціального розслідування, які з’ясовують обставини і причини нещасних випадків.

    Окрім того, нині Департамент проводить цільові перевірки стану промислової безпеки на вугільних підприємствах недержавної форми власності. 

    Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.