• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Здоров'я матері та дитини" - спільний проект між організаціями державного і приватного секторів, який започатковано на Луганщині
    Опубликовано: 2006-02-23 17:40:00

    Сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з представниками USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) на чолі із заступником Директора місії USAID Карен Хілліард та президентом компанії „ТНК-ВР Україна" Олександром Городецьким. Під час зустрічі вони обговорили переваги та перспективи нового проекту „Здоров'я матері та дитини”, який започатковано на Луганщині. Цей проект впроваджуватиметься за спільного фінансування USAID та "ТНК-ВР Україна" в рамках партнерства між державним і приватним секторами. Внесок USAID складатиме шість мільйонів доларів США, а внесок „ТНК-ВР Україна" - 1,2 мільйона доларів США.

    Проект „Здоров'я матері та дитини” вже розпочав роботу в Луганському міському пологовому будинку та в жіночій консультації цього пологового будинку і невдовзі розпочне свою роботу в акушерському відділенні Обласної клінічної лікарні. Деякі працівники Луганського міського пологового будинку та Луганської обласної клінічної лікарні вперше візьмуть участь у тренінгу в березні та квітні 2006 року з метою набуття навичок з ефективних акушерських та неонатальних технологій на доказовій основі. Учасники, також, відвідають пологові будинки, в яких вже впроваджено найліпші світові методи у відповідності до проекту „Здоров'я матері і дитини”.

    Під час зустрічі губернатора Луганщини також поінформовано про успіхи впровадження ефективних перинатальних технологій проектом USAID „Здоров'я матері та дитини" в багатьох областях України: Донецькій, Луцькій, Львівській, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській (місто Комсомольськ), АР Крим та у місті Києві. Проект „Здоров'я матері та дитини” було започатковано у 2002 році і з того часу вдалося на 30% знизити дитячу смертність, фактично, повністю усунути гіпотермію новонароджених, а також зменшити кількість покинутих дітей в усіх пілотних клінічних закладах. Крім того, в 16 пологових будинках, де працює Проект, не сталося жодного випадку материнської смертності на фоні загального зростання рівня материнської смертності в Україні.

    „Для поліпшення стану охорони здоров'я матері та дитини необхідно об'єднати зусилля влади, бізнесу та громадських організацій”, - заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль сьогодні під час зустрічі з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), компанії „ТНК-ВР Україна” та проекту „Здоров’я матері та дитини”.

    За словами Геннадія Москаля, рівень материнської смертності по Луганській області перевищує середньодержавний показник майже в 1,5 рази, малюкової - майже на 12%. Однією з причин цього є недостатнє матеріально-технічне забезпечення акушерських стаціонарів, де оснащеність необхідним обладнанням складає лише 44%. В області організовано лише 14 сімейних пологових залів, 2 міських пологових будинки (Луганський та Алчевський) мають статус „Лікарня доброзичливого ставлення до дитини".

    Геннадій Москаль звернувся до президента компанії „ТНК-ВР Україна” Олександра Городецького та представників USAID з проханням звернути увагу на пологовий будинок міста Лисичанськ. Губернатор назвав його самим поганим пологовим будинком в області: дитяча смертність за 2005 рік достигла 14,1% при обласному показнику 11,9%, в палатах – по 6-7 вагітних і породіль, приміщення будинку знаходиться в аварійному стані.

    Глава облдержадміністрації подякував одній з провідних нафтових компаній „ТНК-ВР Україна”, яка давно та плідно працює на теренах Луганщини, за підтримку проекту американської місії з міжнародного розвитку „Здоров’я матері та дитини”. „Цей спільний проект дасть змогу поліпшити стан медичної допомоги жінкам та малюкам і стане тим фактором, що виведе Луганщину з демографічної кризи”, - впевнений губернатор.

    Проект „Здоров'я матері та дитини", ініційований місією США з міжнародного розвитку, з успіхом працює в Україні вже 3 роки. Він сприяє впровадженню сучасних технологій в акушерських стаціонарах України. Проектом охоплено близько 20 медичних закладів. Проведений аналіз свідчить, що у цих пілотних медичних закладах не було жодного випадку материнської смертності, зменшилися випадки ускладнень під час пологів, поліпшилися умови перебування в лікарнях жінок та їхніх діток.

     Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.