• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Укрінком» хоче вивести нерухомiсть з-пiд застави фонду гарантування
    Опубликовано: 2017-06-22 09:05:42

    Госпсуд м. Києва зупинив провадження в справі за позовом ПАТ «Укрінком» (правонаступник Укрінбанку) до Фонду гарантування про визнання недійсним договору іпотеки від 08.02.2016 - до прийняття Верховним Судом рішення у пов’язаній справі, в рамках якої суди (в т.ч. Вищий адмінсуд) скасували рішення НБУ про визнання неплатоспроможним Укрінбанку і рішення ФГВФО про запровадження тимчасової адміністрації. Предмет іпотеки за іпотечним договором – нежилий будинок площею 4 377,4 кв. м за адресою м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-А.
    Цей об’єкт нерухомості був забезпечення за кредитом на 1,46 млрд грн, який Фонд гарантування надав для Укрінбанку. 28 лютого Вищий госпсуд частково задовольнив касаційну скаргу ФГВФО та скасував рішення судів нижчих інстанцій, якими було визнано недійсним цей договір цільової позики. ВГСУ відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Водночас ПАТ «Укрінком» намагається оскаржити це рішення ВГСУ у Верховному Суді.
    30 травня Госпсуд м. Києва зупинив провадження в справі за позовом ПАТ «Укрінком» до Фонду гарантування щодо стягнення 9 млн грн – до закінчення перегляду Верховним Судом (за заявами НБУ) рішень судів нижчих інстанцій, якими скасовано рішення НБУ про віднесення «Укрінбанку» до неплатоспроможних та про його ліквідацію. Разом з тим, 02 червня Госпсуд м. Києва повернув без розгляду зустрічний позов Фонду гарантування до ПАТ «Укрінком» щодо стягнення 1,7 млрд грн (таке рішення суд ухвалив через відсутність доказів сплати судового збору).
    За даними Фонду гарантування, на 01.06.2017 вкладникам «Укрінбанку» в межах гарантійної суми було виплачено 1,76 млрд грн (тобто фактично та ж сума, яку Фонд намагається відсудити в ПАТ «Укрінком»).
    31 травня Київський апеляційний госпсуд в рамках згаданого на початку судового спору відмовився задовольнити апеляційну скаргу ФГВФО на ухвалу Госпсуду м. Києва від 10.04.2017, якою за клопотанням ПАТ «Укрінком» для забезпечення позову було накладено арешт на нежилий будинок площею 4 377,4 кв. м за адресою м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-А.
    Додамо, що рішенням Госпсуду м. Києва від 26.09.2016, залишеним без змін постановою Київського апеляційного госпсуду від 24.11.2016, позовні вимоги ПАТ «Укрінком» щодо визнання недійсним іпотечного договору вже було задоволено. Водночас 28.02.2017 Вищий госпсуд частково задовольнив касаційну скаргу Фонду гарантування, скасував рішення судів нижчих інстанцій та передав справу на новий розгляд (який, власне, зараз і відбувається).
    Госпсуд м. Києва також розглядає позов ПАТ «Укрінком» до Фонду гарантування про визнання недійсним договору іпотеки, нотаріально зареєстрованого 09.02.2016 за №116, зобов`язання вилучити записи про іпотеку та обтяження.

    finbalance.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.