• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нефьодов: Українські правила приватизації є шокуючими для західних компаній
    Опубликовано: 2017-05-30 16:11:35

    Кампанія приватизації минулих років в Україні була невдалою. Тому зараз готується новий закон про приватизацію, який протягом місяця має бути ухвалений Кабінетом міністрів.

    Про це розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов у ефірі програми «HARD з Влащенко» (в ефірі о 19:30 – 20:30) на телеканалі ZIK.

    «У новому законі про приватизацію пропонується дві дуже прості речі: всі компанії поділяються на дві групи – великі і маленькі. Маленькі компанії мають продаватися через електронні аукціони, на кшталт системи «Прозоро. Продажі», яка працює у Фонді гарантування вкладів. Натомість великі компанії, які потрібно готувати до приватизації, мають продаватися виключно з інвестиційними радниками по спрощеній процедурі», – пояснює урядовець.

    Заступник міністра додає, що великих компаній, які можуть бути готові до приватизації, насправді, не дуже багато.

    Що ж до спрощеної процедури, пояснює експерт, то чим складнішою є процес продажу, тим простіше зробити так, щоб на торги прийшов свій підконтрольний покупець.

    «Зараз процедура продажу побудована таким чином, що будь-яка сторона, яка не зацікавлена у приватизації може її блокувати та саботувати процес. Тому ми виступаємо за те, щоб компанії продавалися на максимально широкому аукціоні і за сприяння інвестиційного банку, який буде шукати покупців по всьому світу, і буде зацікавлений у тому, щоб продати, а не імітувати продаж», – зазначив Нефьодов.

    Сьогодні ж українські правила приватизації є шокуючими для західних компаній. Адже у них є всього місяць-півтора для того, щоб ознайомитися з об’єктом продажу. Натомість. У великій корпорації більше часу може зайняти тільки отримання згоди від ради директорів.

    Тобто існуючі в Україні умови продажу слугують обмеженням для потенційного кола учасників і є нетиповими для світових тендерів.
    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.