• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд, профспілки і роботодавці домовилися про шляхи врегулювання спору під час укладення Генеральної угоди
    Опубликовано: 2006-02-23 09:11:00

    Прем'єр-міністр Юрій Єхануров взяв участь у роботі Всеукраїнської профспілкової конференції, що проходила сьогодні, 22 лютого, у Києві.

    Уряд, профспілки і роботодавці домовилися про шляхи врегулювання спору, який виник під час переговорів про підписання Генеральної угоди на 2006-2009 роки.

    Сьогодні представники трьох сторін  підписали спеціальну угоду щодо врегулювання спору. Згідно з цією угодою, уряд, зокрема, взяв на себе зобов’язання до 1 травня  2006 року погасити 50% заборгованості із зарплати працівникам державних підприємств, а до кінця року – 100% заборгованості.

    Крім того, прем'єр-міністр Юрій Єхануров, виступаючи перед делегатами  Всеукраїнської конференції “Про дії профспілок на захист трудових і соціально-економічних прав працівників”, пообіцяв за підсумками першого півріччя розглянути можливість запровадження другого етапу введення в дію тарифної сітки.

    Сторони також сподіваються, що їм вдасться підписати Генеральну угоду до 15 березня цього року. “В результаті сьогодні цей трудовий спір  завершився підписанням домовленостей”, - сказав Глава Уряду журналістам після   завершення конференції.

    Прем’єр також підкреслив, що уряд в майбутньому намагатиметься більше брати на себе роль регулятора у відносинах між роботодавцями та профспілками, щоб більшість трудових конфліктів вирішувалася не між профспілками і державою, а безпосередньо між профспілками і роботодавцями.

    Днями Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, в якому уповноважив міністра праці й соціальної політики Івана Саханя представляти інтереси уряду в переговорах із профспілками й профоб'єднаннями в ході примирювальних процедур із вирішення колективної трудової суперечки.

    Відповідно до розпорядження, Іван Сахань також уповноважений підписувати угоди про створення примирювальних органів, про організацію їхньої роботи, про вирішення колективної трудової суперечки або окремих вимог профспілок.

    Кабінет Міністрів також створив робочу групу на чолі із віце-прем’єр-міністром В'ячеславом Кириленком  для проведення переговорів щодо врегулювання колективного трудового спору між Кабінетом Міністрів, профспілками й профоб'єднаннями. 

     У групу також включені   міністр праці й соціальної політики Іван Сахань (заступник керівника групи), міністр фінансів Віктор Пинзеник, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, міністр промислової політики Володимир Шандра, міністр економіки Арсеній Яценюк, заступник міністра юстиції Лідія Горбунова, перший заступник голови Фонду держмайна Володимир Грищенко, начальник управління стратегії реформування соціальних відносин Секретаріату Кабміну Анатолій Красильщиков.  

     Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.