• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні відсутній належний контроль якості риби і рибної продукції
    Опубликовано: 2016-10-21 15:00:00

    Якість імпортної риби в Україні не контролюють належним чином. Про це повідомив голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

    "У нас, фактично, відсутній ефективний контроль імпортного рибного продукту. У той же час, всі країни, які себе поважають,  здійснюють цей контроль в такий спосіб: виїжджають на місце вирощування або вилову риби. Через відмінності у фітосанітарному, ветеринарному та екологічному законодавстві, щоб ввезти продукцію, відповідно місцевим законам, фахівці на місці повинні побачити, як вирощується, годується риба, як її добувають, перевозять, обробляють, заморожують. І тільки на місці підприємство отримує сертифікат відповідності. Тільки після цього таке підприємство має право експортувати рибу ».

    При цьому експерт зазначив, що в Україні відсутній належний контроль якості риби і рибної продукції.

    «Контроль відбувається тільки  незрозумілих папірців, які пред'являють на кордоні. В Україні досі не існує сертифіката походження риби, тобто, не можна відстежити її якість, від моменту вилову до кінцевого споживача. Цими лазівками і користується недобросовісний бізнес», - підкреслив він.

    Нагадаємо, за даними Державної фіскальної служби, в 2015 році Україна імпортувала рибу і морепродукти на суму $ 290 млн, експорт склав $ 10,9 млн.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.