• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Що спричинило будівельний бум в Україні
    Опубликовано: 2016-10-10 00:01:00

    Ситуація у сфері українського будівництва парадоксальна: у країні, де триває економічна криза і йде війна, а також стрімко падає рівень життя, несподівано розпочався будівельний бум.

    При цьому, ціни на квадратні метри у новобудовах не знижуються.

    Розквіт будівництва триває лише у великих містах, де населення збідніло найбільше.

    Ажіотаж на ринку первинного житла має пояснення: це крах банківської системи. Левова частка коштів, які українці сплачують забудовникам, взята в банках, де вони лежали на депозитах.

    Тобто, чим гірше банківській системі, тим краще будівельній галузі.

    На правах анонімності один із девелоперів розповів кореспонденту ІНФОРМАТОРа, що великі будівельні компанії перед початком масштабного проекту дуже добре вивчають ситуацію в банківській сфері, аналізують депозитний «портфель» тих фінансових установ, які вже готові закритися.

    Лише після того, як забудовники точно з’ясують, на яку кількість потенційних клієнтів можуть розраховувати, вони видають технічні завдання архітекторам.

    На початку жовтня у Рівному «Асоціація працівників будівельної галузі» провела збори. На зустрічі представники понад десяти місцевих громадських організацій вирішили об’єднати свої зусилля, аби навести лад в будівельному секторі обласного центру.

    Як заявив голова «Асоціації будівельників», ветеран афганської війни та учасник АТО Василь Брагін, вже неможливо далі терпіти бездіяльність нашої влади.

    За словами керівника обласної Державної архітектурно-будівельної інспекції Ігоря Мічуди, у цій сфері зафіксовано десятки порушень. Присутній на зборах представник прокуратури не зміг повідомити, як саме прокуратура Рівного та Рівненської області бореться із правопорушеннями в будівельній галузі.

    Однак, повноваження ДАБІ є обмеженими, і в своїй роботі ця структура не завжди може розраховувати на підтримку місцевої влади та правоохоронних органів. Представників будівельної сфери Рівного обурила і позиція влади обласного центру. Ідея створити у місті власну будівельну інспекцію доволі давно не знаходить підтримки серед депутатського корпусу Рівного.

    Ігор Мічуда має свою думку з цього приводу. Керівник ДАБІ області вважає, що міська влада не хоче брати на себе відповідальність за контроль будівництва.

    “Простіше продати забудовникам землі і дати дозволи, а потім розвести руками і заявити, що «ми тут ні до чого», бо в нас немає контролюючого органу”, – розтлумачив Мічуда.

    На «будівельному фронті» у Рівному вже цієї осені буде спекотно: обсяги будівництва вельми перевищують фінансові можливості потенційних покупців.

    Як відомо, у Києві станом на середину 2016 року налічується близько 500 незаконних забудов. Активізація забудовників почалася за часів екс-мера столиці Леоніда Черновецького. Використовуючи постійні зміни у генеральному плані забудови Києва, під забудову почали віддавати масштабні об’єкти, у тому числі в історичному центрі столиці, занесені до спадщини ЮНЕСКО. Масштабним розмахом у переділі місць під забудову відзначилося головування Олександра Попова.

    Після Революції Гідності за часів головування у столиці Віталія Кличка, забудовники відновили діяльність на багатьох об’єктах. Однією з найрезонансніших забудов таких такого типу стало Качине озеро, на якому постійно тривають сутички з воєнізованими формуваннями власників будівельних корпорацій.

    informator.news



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.