• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ціна на електроенергію в Україні на 30-40% вища, ніж в ЄС, - Андрій Герус
    Опубликовано: 2016-10-05 19:00:00

    Бізнесмен Андрій Герус оприлюднив в соцмережі повідомлення про електроенергію.

    1. Спотова оптова ціна електроенергії в Україні на 30%-40% вище, аніж у сусідніх європейських країнах. Така ситуація триває вже майже півроку.

    2. Роздрібні тарифи для непобутових споживачів вищі, аніж усереднені тарифи у деяких європейських країнах (Норвегія, Швеція, Данія). Вищі, аніж у Канаді, США.

    3. Тарифи для промислових споживачів в Україні на 10%-40% вищі, аніж у Росії і на 20%-70% аніж у Казахстані. Ці країни є одними з основних конкурентів України на експортних ринках металургії, де е/е складає 10%-40% собівартості продукції.

    4. Після останнього підняття (+10%) тариф 2-го класу для непобутових споживачів став в 1,83 рази вище, аніж тариф для населення (1,97 грн проти 1,075 грн.). Тобто відбувається збільшення перехресного субсидування всупереч публічним деклараціям про ліквідацію перехресного субсидування.

    Повна протилежність тому, що на ринку газу.

    5. Хоча бізнес давно платить високу ціну (доплачує за населення), якість послуг у нас незрівнянна із європейською: - приєднання відбуваються повністю за рахунок споживача (у Європі частково вже є у тарифі) - кількість переривань у подачі е/е набагато вища

    7dniv.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.