• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Про вирубку лісів можна дізнатись через інтернет
    Опубликовано: 2016-08-26 21:00:00

    Деревина вирубана державними лісгоспами реєструється у єдиній базі. Спеціальний чіп набивається на кожну колоду ділової деревини і на одну колоду із партії дрів. Доступ до реєстру мають всі охочі через мережу інтернет.

    "На терміналі в електронній формі приймання лісопродукції вводимо породу, діаметр і сортність. Набиваємо чіп і скануємо штрих-код з неї. Вводимо в електронну базу. Це робиться на місці валки лісу. Через годину-півтори ці дані будуть у всеукраїнській системі електронного обліку - "ДАЛРУ". Поки вантажівка з деревиною виїде на трасу, можна буде перевірити легальність цього товару через мережу, - розповів кореспонденту Gazeta.ua працівник Вінницького лісгоспу Сергій Лєсніченко.

    Всі громадські об'єднання та правоохоронні органи за допомогою сайту Лісгоспу можуть перевірити з якого регіону і яка деревина везеться.

    "Вирубки робляться лише за необхідності. Це або санітарні чистки, або збір урожаю стиглого лісу. Лісгосп часто вирізає деревину, яка всихає. Робимо це для запобігання зниження її вартості. В інтернеті можна звірити діаметр і сортність деревини, яка транспортується від нас. Так робиться прозорий контроль", - коментує свою роботу начальник Вінницього обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар.

    Чиновники нагадують, що ліси діляться на приватні, державні і комунальні. Лісгоспам підпорядковуються лише державні.

    Нагадаємо, взяли під варту одного з організаторів нелегальної вирубки дерев. Чоловік має можливість внести заставу упродовж 60 днів. Необхідна сума - 4,5 млн грн.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.