• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виробники алкоголю називають утопією проект ДФС із запровадження електронного акцизу
    Опубликовано: 2016-04-12 19:00:00

    Асоціація "Виноградарі та винороби України" виступає проти впровадження електронної акцизної марки, заявляючи, що під виглядом боротьби з тіньовим ринком відбувається посилення роботи легального виробника, який і так виконує всі вимоги по сплаті акцизного податку.

    Про це повідомив директор асоціації "Виноградарі та винороби України" Сергій Михайлечко.

    "Ми звертаємося до ДФС, до пана Насирова (глава відомства Роман Насиров), із закликом не використовувати вітчизняних виробників в сумнівних експериментах, а прислухатися до думки галузі. Тільки виробники зможуть чітко вказати на ефективні елементи в загальній системі захисту свого ринку від нелегальної продукції. у питанні боротьби з тіньовим ринком виробники є союзниками ДФС. Однак у разі впровадження електронного адміністрування акцизу ми опинимося постраждалою стороною", - заявив С.Михайлечко.

    За його словами, заявлений ДФС проект електронної акцизної марки є абсолютною утопією. Він неодноразово піддавався жорстокій критиці з боку виробників і профільних асоціацій. Головна претензія - його 100% -ва неефективність як інструмент боротьби з тіньовим ринком.

    С.Михайлечко нагадав, що ДФС пропонує розміщувати на паперовій марці унікальний 12-значний код, який має на увазі можливість відстежити "шлях" пляшки від виробника до дистриб'ютора і точці збуту, що має підтвердить касовий чек. Переміщення товару фіксується в спеціально створеній електроній базі: виробник вводить дані по відвантаженій продукції, дистриб'ютор - про отримання та передачу далі по ланцюжку, яка замикається на фінальній розрахунково-касовій операції в магазині.

    За словами директора асоціації, питання нелегальної торгівлі залишається невирішеним, при цьому створюється абсолютно непотрібний механізм контролю за легальним виробником.

    "Яким чином наявність коду може вплинути на продаж контрафактної пляшки, на якій спочатку немає (!) акцизної марки (або вона підроблена) та яка не продається через касу, а якщо і "пробивається", то за товарною номенклатурою як печиво, молоко і т . п.?", - дивується С.Михайлечко.

    Крім того, за його словами, ряд питань стосується і безпосередньо функціонування електронної бази. Наприклад, відсутні будь-які відповіді на питання про механізм повернення продукції, яка була пошкоджена при транспортуванні і не може бути реалізована.

    "І таких проломів в проекті - безліч", - констатує директор асоціації, при цьому підкреслюючи, що ДФС вплітає вітчизняного виробника в проект, який не має аналогів ні в жодній іншій країні, а відповідно - і позитивного досвіду застосування

    Як повідомлялося в лютому 2016 року, Міністерство фінансів розробляє технічне завдання на виробництво електронної акцизної марки і розраховує, що вона буде впроваджена протягом двох-трьох років.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.