• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Віталій Купрій – Перший місяць роботи у Верховній Раді України
    Опубликовано: 2014-12-24 17:16:05

    27 листопада 2014 року Віталій Миколайович Купрій прийняв присягу народного депутата України. За місяць своєї роботи депутат направив 28 депутатських звернень, дев’ять з яких до Генеральної прокуратури України (ГПУ), також звернувся до суду з чотирма скаргами про бездіяльність цього органу, відповів на 12 звернень громадян, яким допоміг у вирішенні їх нагальних проблем.
    Віталія Купрія було призначено заступником Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, завдяки чому він з колегами розпочав створення дієвих механізмів правового та політичного контролю за діями влади щоб отримати вичерпну інформацію про рішення органів влади, кадрову політику, статки, доходи і витрати чиновників та їхніх сімей.
    Народний депутат не підтримав опозиційних кандидатів на посади голів комітетів Верховної Ради, які голосували за «закони 16 січня». Особисто виступив проти обрання одіозного регіонала Олександра Вілкула на посаду віце-спікера, або голови будь-якого комітету. Тим самим довів свою чітку позицію щодо недопущення представників колишньої злочинної влади до керівних посад.
    З 1 грудня Віталій Купрій зі своїми колегами, народними депутатами, розпочав процес люстрації правоохоронних органів. Підготував програму дій по виводу прокуратури з корупційної орбіти. Парламентарій наполягає, що люстрація повинна бути більш масштабною і рішучою, особливо коли мова йде про суди та правоохоронні органи.
    Сім депутатських звернень, які були подані до ГПУ на ім’я генерального прокурора України Віталія Яреми, вже принесли свої позитивні плоди. По-перше, відкрито кримінальне провадження проти судді В’ячеслава Підпалого, який 21 листопада зняв арешт з рахунків Сергія Арбузова. По-друге, скасована постанова СБУ Дніпропетровської області, за якою сепаратисти-майори дніпродзержинської міліції уникали відповідальності за підривну антидержавну діяльність. За рештою звернень перевірка триває.
    Віталій Миколайович професійно, ретельно та добросовісно реалізує свою передвиборчу програму. Розслідування важливих резонансних справ тримає на особистому контролі. Виключно за його скаргами суд зобов'язав прокуратуру розпочати розслідування проти керівництва 9-ої міської лікарні м. Дніпродзержинська за торгівлю немовлятами. Також тепер прокуратура розслідує обставини виникнення екологічного лиха – пересихання русла річки Чаплинка та підземних вод в Петриківському районі Дніпропетровської області. Відкрито кримінальне провадження щодо розкрадання ліфтового обладнання в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська.
    За заявою Віталія Купрія щодо неналежного виконання своїх обов'язків і злочинну бездіяльність звільнено з займаних посад прокурора Дніпропетровської області Романа Федика і начальника Дніпродзержинського відділу СБУ Андрія Долгова. Це перші його значні досягнення у кадровій чистці правоохоронних органів, проте, далеко не останні.
    Народний депутат на спільному засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції підняв перед міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим питання щодо сепаратистських антидержавних дій працівників міліції. Для Віталія Купрія, як депутата Дніпропетровщини, проблема сепаратизму більш ніж важлива. Адже за статистикою, більшість бійців, що загинули в АТО, саме мешканці прифронтової Дніпропетровської області.
    Віталій Купрій один із перших народних депутатів VIII скликання разом із «нардепами-комбатами» подав законопроект щодо надання добровольцям, які борються в зоні АТО за незалежність та соборність України, статусу учасників бойових дій.
    Парламентарій бере активну участь у бюджетному процесі. Він виступив проти скорочення бюджетного фінансування працівників соціально важливих сфер, що перебувають на державному утриманні. Депутат бореться за недопущення закриття шкіл та лікарень, що може негативно вплинути на рівень соціального захисту населення. При цьому Віталій Купрій пропонує уряду внести поправки до проекту Бюджету з вказівкою джерел наповнення його дохідної частини, а також вилучити із законопроекту норму, яка передбачає фінансування ДНР та ЛНР на суму більш ніж 2 мільярди гривень.
    Віталій Миколайович ініціював у Комітеті розгляд питань щодо реформування правоохоронної системи України, зокрема, перспективи створення Державного бюро розслідувань, його функцій і компетенції, складу та передбачення в бюджеті 2015 року видатків на його утримання. Також депутат вказує на необхідність створення єдиної служби по боротьбі з економічними злочинами, що призведе до ліквідації податкової міліції та відповідних підрозділів МВС та СБУ.
    Народний депутат України разом з колегами по Комітету подав до ГПУ заяву про злочини поплічників Віктора Януковича як учасників злочинної організації. Саме це дасть можливість не допустити зняття з них міжнародних санкцій. З цією позицією погодився Генпрокурор Віталій Ярема.
    Віталій Купрій розпочав збір підписів для подання законопроекту щодо внесення змін у статтю 124 Конституції України з метою ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Відповідно до статті 8 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Україна взяла на себе відповідне зобов’язання. Ратифікація Статуту дозволить розслідувати резонансні злочини проти людяності на міжнародному рівні, до яких зокрема відносяться розстріли на Майдані, та надасть народові України додаткові гарантії проти свавілля влади. Саме цим парламентарій запроваджує європейські стандарти права в Україні для повноцінного членства в Європейському Союзі.

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.