• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Відновлення мережі навчальних закладів на Сході України обов’язково має передбачати створення в них ефективної служби психологічної реабілітації дітей»
    Опубликовано: 2014-08-07 20:11:28



    На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час проведення координаційного Форуму «Забезпечення права дітей на освіту в регіонах, які постраждали від конфлікту на Сході України».
    «Сьогодні, коли українські військові крок за кроком продовжують звільняти Донецьку та Луганську області від озброєних угруповань, коли на звільнені території повертається мирне життя, ми повинні відтворити на цих територіях повноцінну інфраструктуру для забезпечення людей усім необхідним. Одним із найнеобхідніших сегментів цієї інфраструктури є мережа навчальних закладів, насамперед, загальноосвітніх, яка дає змогу реалізувати  дітям своє право на здобуття освіти. 
    При цьому слід пам’ятати, що діти, які пережили великий стрес, і яких зробили суб’єктами цілеспрямованої брудної інформаційної війни, потребують відповідної психологічної реабілітації. Саме тому під час будівництва нових шкіл і дитячих садочків, або відбудови зруйнованих, слід приділити першочергову увагу створенню в цих навчальних закладах кваліфікованих психологічних служб. Ще донедавна чисто формальна робота психолога в школі виходить тепер на передній план», – зазначила Валерія Лутковська.
    «ЮНІСЕФ продовжує стежити за ситуацією в Україні, і ми стурбовані тим, як криза впливає на сотні тисяч дітей у Східній Україні, в тому числі на їх доступ до освіти. Ми раді підтримати консолідацію зусиль усіх партнерів задля забезпечення права кожної дитини на освіту», – заявила Голова ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс. 
    За результатами Форуму його учасники ухвалили резолюцію та домовилися щодо скоординованих заходів реагування на ситуацію з доступом до освіти на Сході України для того, щоб всі діти з Донецької та Луганської областей вчасно змогли розпочати 2014-2015 навчальний рік. 
    У роботі Форуму взяли участь Голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич, заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський, депутат Європаламенту, член делегації Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Мілослав Рансдорф, заступник Міністра охорони здоров’я України Наталія Лісневська, представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, а також місцевих органів влади Донецької та Луганської областей, міжнародних організацій та приватних фондів. 
    Співорганізаторами Форуму «Забезпечення права дітей на освіту в регіонах, які постраждали від конфлікту на Сході України» були представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини у співпраці з Міністерством освіти і науки України, метою якого було консолідація зусиль всіх партнерів, виявлення потенціалу реагування та можливостей надання відповідної до потреб допомоги всіх зацікавлених сторін. У Донецькій та Луганській областях нараховується 1735 шкіл і понад 500000 учнів.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.