• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Незважаючи на складну ситуацію на Сході України, моніторинг дотримання прав людини в Криму є одним із пріоритетів нашої діяльності»
    Опубликовано: 2014-08-05 18:09:34

    Про це  Уповноважений з прав людини заявила під час зустрічі з координатором Кримської польової місії, відомим російським правозахисником Андрієм Юровим.
    Валерія Лутковська та Андрій Юров  були одностайні в тому, що моніторингові функції Кримської польової  місії надзвичайно важливі і актуальні, адже є чи не єдиним джерелом отримання об’єктивної інформації про масові порушення прав людей, зокрема, кримських татар, журналістів та представників інститутів громадянського суспільства на тимчасово окупованій території Кримського півострова. 
    Андрій Юров відзначив наявність негативних тенденцій щодо дотримання прав людини в АР Крим та висловив готовність Кримської польової місії і надалі  координувати діяльність на півострові.
    Як відомо, Секретаріат Уповноваженого з прав людини тісно взаємодіє з представниками Кримської польової місії і, зокрема з Андрієм Юровим, щодо  питань дотримання фундаментальних прав людини та роботи з окремими вразливими групами населення (журналісти, правозахисники, активісти, адвокати, етнічні та інші меншини тощо). Щомісяця на офіційному веб-сайті Уповноваженого в розділі «Матеріали» публікуються щомісячні звіти Кримської польової місії, у яких викладено аналіз ситуації, що склалася у сфері дотримання прав людини в Криму після 16 березня 2014 року. 
    Довідково:  Кримська польова місія здійснює свою моніторингову діяльність на Кримському півострові з 5 березня 2014 року і є результатом об’єднання зусиль низки правозахисних організацій з України, Росії, інших країн СНД, а також міжнародних організацій. Мета діяльності Кримської  польової  місії –  моніторинг ситуації з дотриманням фундаментальних прав людини й окремих елементів захисту прав людини в Криму за допомогою присутності в регіоні.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.