• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерій Іщенко: Києву потрібен новий Закон про столицю
    Опубликовано: 2014-07-11 13:32:56

    «Закон про столицю, який потребує якнайшвидшого прийняття, має визначати основні напрямки розвитку міста та міського господарства, порядок формування і діяльності міських органів влади, права і повноваження районів, різні аспекти взаємин між владою і господарюючими суб'єктами, владою і громадянами, громадськістю та бізнесом».

    Про це журналістам заявив народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, член фракції «УДАР» Валерій Іщенко.

    «В українському правовому полі хоча й існує закон про столицю, але він не працює, тому документ необхідно терміново реанімувати, - наголосив Валерій Іщенко, – Передусім, новим законом необхідно врегулювати міжбюджетні відносини між центром та Києвом, адже сьогодні уряд має право забирати з міського бюджету мільярди гривень». Ще на початку VII скликання ми з колегами зареєстрували законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зараховування до доходів бюджету міста Києва не 50 %  податку на доходи фізичних осіб, що сплачується  на його території, як це передбачено чинними нормами цього Кодексу, а 100 %  надходжень від такого податку.

    «Саме тому фінансування важливих міських програм відбувається в абсолютно непередбачуваному режимі. Новий закон, на мою думку, має визначити рівень самостійності міста у фінансових питаннях і чітко розмежувати повноваження центральної та київської влади», - говорить депутат.

    «Неприпустимою також я вважаю ситуацію, котра склалася сьогодні в країні, за якої усі центральні органи влади, що діють на території Києва, можуть не погоджувати свої дії з міською владою, - заявив він , - Тому, в новій редакції закону про столицю необхідно чітко закріпити норму, за якою київська влада отримає право реально контролювати все, що відбувається в місті, і одночасно нести за це повну відповідальність».

    «Окрім того, новий закон про столицю має створити чітку владну вертикаль - від власників будівель, ОСББ, ЖЕКів - до районної та міської адміністрації. Тоді будь-яку проблему можна буде оперативно розглянути на необхідному рівні компетенції і швидко вирішити її. При цьому районна влада повинна отримати не тільки повноваження, але і свою фінансову базу», - переконаний політик.

    «Зрештою, прийняття нового закону про столицю відкриє нові можливості для припливу інвестицій в наше місто, - заявив політик – Потужні інвестиції дозволять не тільки динамічно розвивати столицю, а й отримати кошти на тотальну реформу ЖКГ, усіх комунальних підрозділів та й системи управління містом в цілому», - наголосив Валерій Іщенко, додавши, що нова влада міста вже працює над положеннями нового документу.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.