• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністерство юстиції України здійснює заходи щодо реалізації державної політики в інформаційній сфері
    Опубликовано: 2006-01-30 17:16:00

    З метою підвищення ефективності реалізації державної мовної політики в Україні Указом Президента України від 26 вересня 2005 року № 1338 „Про вдосконалення державного управління в інформаційній сфері" на Міністерство юстиції покладено функцію з державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств.

    У зв'язку з передачею цієї функції від Державного комітету телебачення і радіомовлення до Мін`юсту Міністерство проводить роботу з законодавчого врегулювання вказаного питання, крім того, вирішується питання передачі йому відповідних баз даних.

    З цією метою Мін`юст розробив проект Указу Президента України „Про внесення змін до деяких Указів Президента України", який прийнятий 19 грудня 2005 року за № 1811. Відповідно до цього Указу Міністерство юстиції та його територіальні органи здійснюватимуть державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств, починаючи з 1 березня 2006 року. Про це повідомила прес-службі заступник Міністра юстиції Лідія Горбунова.

    Крім того, на розгляд до Кабінету Міністрів України подано розроблений Міністерством проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України".

    Вказаний проект передбачає перерозподіл повноважень Міністерства юстиції та Державного комітету телебачення і радіомовлення з цього питання шляхом внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 року № 1287 „Про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації, інформаційних агентств та розміри реєстраційних зборів", Типового положення про управління у справах преси та інформації обласної, Севастопольської міської державної адміністрації і управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2001 року № 451, додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2002 року № 608 „Про порядок доставляння обов'язкових примірників документів".

    Одночасно Мін`юст розробив та подав на розгляд до Кабінету Міністрів України проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2000 року № 403", чим передбачено зміни граничної чисельності працівників Міністерства юстиції та Державного комітету телебачення і радіомовлення.

    На даний час Міністерство юстиції працює над удосконаленням процедури державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств, а також вирішує питання передачі йому відповідних баз даних.

    Інф. Прес-служба Міністерства юстиції України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.