• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Комунікаційна група PRT презентувала Рейтинг резонансних подій
    Опубликовано: 2006-01-27 15:32:00

    Рішення ЄС про надання Україні статусу з ринковою економікою стало найрезонанснішою подією за річними підсумками проекту «Україна 2005. Рейтинг резонансних подій та конкурентоспроможність країни». Про це повідомила журналістам генеральний директор комунікаційної групи PRT Ірина Філенко.

    Метою проекту було визначення тенденцій та динаміки розвитку українського суспільства, факторів, що на нього впливають, а також основних осіб, які безпосередньо формують події у державі.

    Для ефективного порівняльного аналізу Рейтинг було поділено на дві категорії: економіка та політика. Оцінка подій здійснювалася відкрито і незалежно. В рейтингу взяли участь більше 100 експертів.

    Отже, за кількістю резонансних подій національного масштабу 2005 рік був найбільш насиченим за всю історію незалежної України. Серед досягнень минулого року слід відзначити повернення свободи слова та спроможність суспільства впливати на події, які відбувалися в державі. За словами Ірини Філенко, в цілому 2005-й став роком випробування для українського суспільства.

    І. Філенко вважає, що з усіх криз минулого року найсуттєвішими для України були відставка Кабінету Міністрів України та голови РНБО та конфлікт Росії з Україною у вирішенні газових питань, що, до речі, залишається актуальним і на 2006 рік.

    Важливою подією 2005 року стало підписання меморандуму про взаємопорозуміння між владою і опозицією. Слід нагадати і про бензинову, м’ясну кризи та пташиний грип, які продовжують хвилювати суспільство й досі. Не менш резонансними подіями 2005 року стали конфлікти щодо повернення Криворіжсталі до державної власності та конфлікт навколо Нікопольського заводу феросплавів.

    Як повідомив голова громадської організації «Рада конкурентоспроможності України» Юрій Полунєєв, за оцінками експертів, найбільш негативно вплинули на конкурентоспроможність країни такі події, як підвищення ціни на газ, заява уряду тодішнього прем’єр міністра України Юлії Тимошенко про реприватизацію 3 тисяч підприємств, зміни до Державного бюджету та рішення Президента Туркменістану Сапармурата Ніязова про відстрочення підписання 30-річного газового контракту з Україною на постачання газу.

    Окрім надання Україні статусу країни з ринковою економікою, за словами Юрія Полунєєва, найбільш позитивними для конкурентоспроможності України були прийняття Верховною Радою законів, необхідних для вступу у Світову Організацію Торгівлі та скасування поправки Джексон-Веніка сенатом США.

    Нагадаємо, що лідером рейтингу політичних подій лютого 2005 року в Україні стало формування нового Кабінету Міністрів.

    Політичний рейтинг резонансних подій у лютому 2005 року склали наступні події:

    - затвердження Верховною Радою Юлії Тимошенко прем’єр-міністром України;

    - скандал з приводу можливої відставки міністра юстиції Романа Зварича;

    - робочий візит Президента Віктора Ющенка в Донецьк;

    - призначення і представлення нових губернаторів в областях України;

    - зустріч у Брюсселі Віктора Ющенка із Джорджем Бушем і лідерами країн-членів НАТО;

    - виступ Президента України в Європейському парламенті;

    - засідання комісії Україна-НАТО в Брюсселі;

    - візит до України представницької делегації Конгресу США на чолі із сенатором Джоном МакКейном;

    - призначення члена політради партії «Союз правих сил» Бориса Нємцова радником Президента України.

    Резонансні економічні події 2005 року розташувалися наступним чином:

    - арешт пакета акцій футбольного клубу «Динамо» (Київ) за позовом міжнародної компанії Pacific International Sport Clubs Limited;

    - захоплення ВАТ «Полтаваобленерго» і ВАТ «Прикарпаттяобленерго»;

    - підвищення одноразової допомоги при народженні дитини в 10 разів;

    - відкликання Кабінетом Міністрів з Верховної Ради програми приватизації на 2005 рік;

    - ріст темпів інфляції в Україні;

    - обіцянка Юлії Тимошенко розпочати конкурс із залучення менеджерів на державні підприємства;

    - ініціювання міністром транспорту і зв’язку Євгеном Червоненко повернення авіаційного транспорту, яким зараз опікується Державіаслужба, до підпорядкування Міністерства транспорту і зв’язку України;

    - призначення Юрія Недашковського президентом НАЕК «Енергоатом».

    Методика оцінки подій була ініційована та розроблена під керівництвом президента комунікаційної групи PRТ Я. Хобти на основі методики РКУ, спеціально розробленої для цього проекту. Вона базується на всесвітньо відомій методиці (WCC IMD-Lausanne) світового центру визначення конкурентоспроможності країн і регіонів Міжнародного інституту розвитку менеджменту в Лозанні (Швейцарія).

    Довідка ELCOMART News. Комунікаційна група PRT (раніше «Prime-Time») працює на ринку з 2000 р. і спеціалізується в галузі комунікаційних технологій, зокрема, у сферах антикризового PR, захисту і просуванні корпоративних інтересів, інформаційної підтримки й ін. Клієнтами Групи є провідні українські промислові корпорації і підприємства, державні об’єднання, фінансові інститути і т.д.

    Наталія Погосова,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (www.e-news.com.ua)






    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.