• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України зустрівся з главою Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду «Укриття» Гансом Бліксом
    Опубликовано: 2006-01-13 15:47:00

    Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з главою Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду «Укриття» Гансом Бліксом, ініційована Президентом України.

    На початку зустрічі Глава держави подякував Г. Бліксу  за «колосальну роботу» по Чорнобильському напрямку, яку він робить для України. «Ми високо цінуємо і зусилля ЄБРР, і Ваші особисті зусилля у формуванні кращої відповіді на той виклик, який ми пов’язуємо з трагедією у Чорнобилі», – сказав Президент. Віктор Ющенко додав, що Чорнобильська катастрофа – виклик не лише для України, а й для усього людства, оскільки дотепер не віднайдено однозначної формули вирішення проблеми.

    Президент висловив переконання, що всі сторони, залучені до процесу врегулювання питання щодо побудови об’єкту «Укриття» та до реалізації інших проектів, погоджуються з тим, що напередодні двадцятої річниці Чорнобильської трагедії «ці зусилля повинні мати формалізований робочий характер».

    Глава держави також висловив сподівання, що ще до двадцятих роковин аварії на ЧАЕС на станції мають розпочатися підготовчі будівельні роботи.

    Президент також висловив стурбованість з того приводу, що на сьогодні реалізація усіх проектів, пов’язаних із Чорнобильською катастрофою, відстає від графіків. У цьому контексті він наголосив на необхідності приведення термінів виконання відповідних робіт до нового графіку, а також висловився за залучення до реалізації цих проектів «більш відповідальних структур».

    Участь у зустрічі взяли міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської  катастрофи Віктор Балога. 

    Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.