• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За 10 днів січня споживання природного газу електростанціями скорочено на 72%
    Опубликовано: 2006-01-13 14:19:00

    За 10 днів січня нинішнього року електростанціями Мінпаливенерго спожито 240 млн. куб. м газу, що на 72% менше у порівнянні з відповідним минулорічним періодом. Середньодобове споживання природного газу становить 24,0 млн. куб. м проти 33,3 млн. куб. м відповідного періоду 2005 року.

    Відповідно до Прогнозу структури палива теплових електростанцій на 2006 рік, затвердженого Міністерством палива та енергетики України, заплановано загальне споживання природного газу електростанціями України (ТЕС і ТЕЦ) в обсязі 8428,0 млн. куб. м, що на 3,9% менше, ніж торік.

    Слід зазначити: для забезпечення виробітку запланованих обсягів електричної та теплової енергії збільшено споживання вугілля. Так, у порівнянні з відповідним періодом минулого року середньодобовий обсяг споживання вугілля сьогодні більше на 20,9 тис. тонн і сягає  95,0 тис. тонн.

    Наразі Міністерством палива та енергетики України вживаються заходи щодо скорочення обсягів споживання газу на ТЕС і ТЕЦ. Зокрема, робиться все необхідне для підвищення ефективності використання енергоресурсів шляхом комплексної реконструкції вугільних електростанцій. Триває робота з оптимізації балансу виробництва електроенергії по ОЕС України за рахунок підвищення ефективності використання наявних потужностей АЕС, ТЕС, ТЕЦ і ГЕС.

    Подальша робота Мінпаливенерго у цьому напрямку - розвиток розподільних електромереж 0,4-150 (110) кВ із врахуванням суттєвого збільшення обсягів постачання електроенергії для систем електричного опалення альтернативи газу та зменшення технологічних витрат електричної енергії на транспортування електричними мережами.

    Довідково: Торік загальне споживання газу електростанціями Мінпаливенерго (ТЕС і ТЕЦ) становило 8758,3 млн. куб. м, що на 8,6% менше, ніж у 2004 році.

    Структура споживання газу у 2005 році:

    -ТЕС – 3090, млн. куб. м (35,3% від загального обсягу споживання природного газу ТЕС і ТЕЦ);

    -ТЕЦ – 5668,3 млн. куб. м (64,7%).

    Міністерство палива та енергетики  України












    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.