• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України підписав низку Законів
    Опубликовано: 2006-01-13 14:02:00

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3260-IV «Про внесення змін до Закону України «Про енергозбереження», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Проект Закону було підготовлено і внесено на розгляд Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України. Законом вносяться зміни до Закону України «Про енергозбереження», якими впорядковується термінологія цього Закону та запроваджується енергетичний аудит.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3268-IV «Про внесення змін до статті 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Закон удосконалює порядок застосування до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, іноземних суб’єктів господарської діяльності спеціальних санкцій у випадках порушення такими суб’єктами законів України, що встановлюють певні заборони, обмеження або порядок здійснення зовнішньоекономічних операцій, та сприяє активізації зовнішньоекономічної діяльності, захисту суб'єктів підприємництва від нанесення економічних збитків.

    Законом, зокрема, встановлюється термін дії такої спеціальної санкції, як тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності (до трьох місяців), та судовий порядок продовження її дії. Крім того, Закон покладає відповідальність за недостовірність інформації, що міститься в поданнях щодо застосування (скасування, зміни виду, тимчасового зупинення дії) санкцій, на підставі яких приймаються рішення про застосування таких санкцій на ініціатора відповідного подання, за недостовірність відомостей, поданих до центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики – на суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, а також визначає, що представництво інтересів держави при розгляді у суді справ про оскарження застосування санкцій здійснюватимуть центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики та державні органи, які внесли подання про застосування санкцій.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3273-IV «Про іпотечні облігації», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Закон визначає правові засади випуску та обігу іпотечних облігацій, вимоги до їх іпотечного покриття, а також особливості державного регулювання і нагляду у цій сфері.

    Повний текст Закону буде опубліковано пізніше.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3277-IV «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Законом викладено в новій редакції Закон України «Про комітети Верховної Ради України». При цьому враховано положення Закону України від 8 грудня 2004 року № 2222-IV «Про внесення змін до Конституції України».

    Закон визначає правовий статус комітетів Верховної Ради України, їх функції та організаційні основи діяльності, кількість, склад, предмети відання комітетів, їх персональний склад, права і обов'язки, їх керівництво, структуру, організацію та забезпечення роботи комітетів, урегульовує питання щодо відповідальності за невиконання вимог Закону. Характерною рисою Закону, на відміну від чинного, є норми щодо контрольних функцій комітетів, виникнення яких зумовлено внесеними Законом № 2222-IV змінами до статті 89 Конституції України в новій редакції.

    Повний текст Закону буде опубліковано пізніше.

    Офіційне інтернет-представництво Президента України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.