• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства: Україна декларує пріоритетність розвитку новітніх інформаціних технологій
    Опубликовано: 2005-11-17 12:31:00
    16 листопада, у Тунісі відкрився триденний Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства. Цей авторитетний форум зібрав представників понад 170 країн світу. 50 делегацій очолюють глави держав. Країни СНД та більшість країн Європи представлені на рівні міністрів.

    Українську делегацію очолює Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар. У складі делегації - Голова НКРЗ, Перший заступник Міністра МОН, народні депутати, понад 30 представників ІТ- спільноти та ділових кіл.

    На урочистій церемонії відкриття виступив президент Тунісу Зін Аль-Абідін Бен Алі, який наголосив на важливості Інтернету для світової спільноти. Генеральний секретар ООН Кофі Анан назвав саміт “самітом прийняття рішень”.

    Першим із голів делегацій країн СНД із промовою виступив Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар. Він наголосив, що розвиток в Україні інформаційного суспільства - один з найважливіших пріоритетів державної політики. „Новітні технології змінюють обличчя планети. Україна також рухається у ногу зі світом”,- сказав Бондар.

    За словами Міністра, держава має створити громадянам найкращі умови для доступу до всього інформаційного простору, надбань культури і науки. З цією метою в Україні впроваджуються технології беспровідного Інтернету. Нещодавно було презентовано проект розгортання мережі на базі технології WiMAX – шостий по рахунку у світі комерційний проект на основі цієї технології, а вже найближчим часом усі бажаючі зможуть отримати власний електронний цифровий підпис. Це розширює доступ до державних інформаційних ресурсів та електронних послуг. Український уряд приділяє увагу створенню електронного урядування, підвищенню ролі комп’ютерної грамотності населення і, задля цього, збільшенню фінансування наукових установ. Впровадження новітніх технологій дає поштовх розвитку електронної комерції та медицини.

    Міністр Бондар запропонував учасникам саміту створити глобальний фонд міжнародної підтримки розвитку інформаційного суспільства. „Україна готова ділитися своїм досвідом у використанні інформаційних технологій”,- сказав він. 

    Сьогодні ж Віктор Бондар провів переговори з Міністром інформаційних технологій і зв’язку Російської Федерації Леонідом Рейманом, Міністром транспорту та комунікацій Туречини Біналі Ільдиримом, Міністром зв’язку та інформаційних технологій Азербайджанської Республіки Алі Аббасовим, з представниками Держдепартаменту США. Обговорювалися напрямки співпраці наших держав у питаннях розвитку транспорту, зв’язку та інформатизації. Досягнуто домовленостей щодо укладання спільних угод, розглянуто шляхи залучення іноземних інвестицій, а також можливості надання допомоги у вирішенні методологічних питань проведення конверсії радіочастотного ресурсу.

    В підготовці української делегації до Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства взяли активну участь представники національної ІТ-спільноти, провідні оператори зв’язку, представники науки і освіти. Члени делегації взяли участь у роботі 10 “круглих столів”, на 5 з яких виступили з доповідями.
     
    У період підготовки до другого етапу саміту Україна виступила з ініціативою випуску філателістичної продукції з цієї нагоди. 16 листопада було презентовано українську художню поштову марку, випущену Укрпоштою спеціально до Туніського етапу саміту, конверт та спеціальний поштовий штемпель. Під час презентації марки відбулась урочиста церемонія її спецпогашення Міністром транспорту та зв’язку України Віктором Бондарем та Генеральним директором Міжнародного бюро Всесвітнього поштового Союзу Едуардом Даяном.

    Нова філателістична продукція Укрпошти стане цінним подарунком для колекціонерів, адже змістовно відображає глобальний характер саміту та має оригінальний дизайн.
     
    Прес-служба МТЗ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.