• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром та зробив спеціальну заяву щодо проведення приватизації «Криворіжсталі»
    Опубликовано: 2005-10-21 14:00:00
    Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Прем’єр-міністром України Юрієм Єхануровим та зробив спеціальну заяву щодо проведення приватизації «Криворіжсталі». Питання підготовки до конкурсу з приватизації цього підприємства було головною темою зустрічі.
     
    У ході зустрічі Глава держави наголосив, що дискусія навколо приватизації цього об’єкту, яка виникла за кілька днів до конкурсу і охопила практично всі прошарки суспільства – від бізнес-кіл та судових інстанцій до парламенту – «є прикрою, небезпечною та неприпустимою, якщо ми говоримо про національні та державні інтереси України».
     
    Президент нагадав, що Україна йшла до конкурсу з повторної приватизації «Криворіжсталі» півроку, і «моральним обов’язком» влади є закінчити цю справу, «тому що ні про яку реприватизацію мова не може йти».
     
    «Я відверто скажу – я не можу зрозуміти народного депутата, який сьогодні голосує за те, щоб не було повторного конкурсу з приватизації «Криворіжсталі», – підкреслив В. Ющенко, зазначивши, що подібні дії за кілька днів до торгів можуть призвести лише до негативних наслідків – зменшення балансової вартості об’єкту, зниження його ліквідності тощо.
     
    «Тому я хотів би заявити сьогодні: ні про який перегляд рішення щодо повторної приватизації «Криворіжсталі» мови не може бути з двох причин. Перша – це моральна і політична. Ми хотіли повторним конкурсом сказати одне – порушення законів, допущені в попередні роки по приватизації знакових підприємств України, будуть виправлені. Друга позиція правова – жодного разу ми не говорили про те, що Україна буде здійснювати реприватизацію – тобто викуп раніше приватизованих об’єктів», – сказав В. Ющенко. Він наголосив, що в бюджеті-2005 не передбачені кошти на подібні цілі, а реприватизація зокрема «Криворіжсталі» означала б виділення з держбюджету 4 млрд. грн. попереднім власникам підприємства.
     
    «Тому будь-яка політична демагогія з цього приводу закінчилася тоді, коли ми приймали бюджет на 2005 рік. Ці речі не можуть дискутуватися в неправовій площині – це політиканство, яке тільки шкодить справі», – сказав В. Ющенко.
     
    Звертаючись до колишніх власників «Криворіжсталі», Президент сказав: «Був час, коли ми мали можливість на рівних чесних умовах вийти на конкурс. Ви цією можливістю не скористалися – тому ми ставимо крапку». Глава держави, крім того, висловив прохання «не робити жодних деструктивних кроків», пов’язаних із проведенням конкурсу 24 жовтня. 
     
    Говорячи про зустрічі з представниками бізнесу, які були проведені протягом останніх кількох тижнів, Президент наголосив: «Держава гарантує, що чесний бізнес у цій країні буде знаходити законний захист уряду і держави. Ми закликаємо весь бізнес формувати свої відносини з державою на чесній прозорій основі, вийти з тіні, платити податки». Він також подякував тим представникам вітчизняного бізнесу, завдяки яким у поточному році на три чверті зросли платежі до бюджету. «Я переконаний, що це та детінізація, на яку ми чекали багато років, це добрий крок у напрямку партнерства, солідаризації інтересів нації, держави і бізнесу», – підкреслив В. Ющенко.
     
    У свою чергу, Ю. Єхануров поінформував Президента, що підготовка до конкурсу з приватизації «Криворіжсталі» триває за графіком, і проблем у цьому питанні не передбачається. Він також повідомив, що в кімнаті, де працюватиме конкурсна комісія, не буде сторонніх осіб – звідти лише вестимуть пряму трансляцію два телеканали. Прем’єр-міністр також наголосив, що приватизація цього підприємства означає «повернення його народу через механізм отримання бюджетом додаткових коштів». «Ми готові до проведення конкурсу, і ніяких питань там не буде», – сказав Ю. Єхануров.
     
    У ході зустрічі Прем’єр-міністр також поінформував Президента про результати роботи регіонів за дев’ять місяців поточного року. За словами Ю. Єханурова, було проведено повний аналіз діяльності регіонів за 32-ма об’єктивними показниками, методику яких розробив Держкомстат. Серед цих показників зокрема такі важливі питання, як обсяги виробництва, робота галузей освіти, медицини, правоохоронних органів, зайнятість населення, інвестиційний клімат, соціальна політика. Прем’єр-міністр також зазначив, що в регіонах завершила роботу кадрова комісія уряду, яка вивчала питання відповідності кадрових призначень на місцях. За словами Ю. Єханурова, враховувалася також думка населення з цього приводу: зокрема, члени комісії поспілкувалися з рядом громадських організацій, проводилися соціологічні опитування щодо оцінки діяльності місцевої влади. За його словами, комісія виявила деякі проблеми щодо кадрової відповідності у регіонах.
     
    «Думаю, ми найближчим часом маємо зробити висновки з тієї нещадної критики людей по відношенню до влади. Це об’єктивно, і ми повинні відреагувати негайно. Уряд зробить все, щоб ми в майбутньому зробили висновки з тих окремих провалів, які виявлені зараз», – запевнив Прем’єр-міністр Президента.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.