• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко провів зустріч з Президентом Республіки Молдова Володимиром Вороніним
    Опубликовано: 2005-09-21 16:16:00
    Після зустрічі у форматі «віч-на-віч» відбулися українсько-молдовські переговори у розширеному складі. З української сторони участь у переговорах взяли Державний секретар України Олег Рибачук, перший заступник Держсекретаря Олександр Моцик, заступник міністра закордонних справ України Олег Шамшур, Надзвичайний та Повноважний посол України у Молдові Петро Чалий та інші.
    Як повідомив на прес-конференції В. Ющенко, у ході проведених зустрічей сторони  домовилися, що 26 вересня в Одесі відбудуться переговори щодо врегулювання Придністровського конфлікту за участю представників України, Молдови, Придністров’я, Росії та ОБСЄ. Також було домовлено про розширення формату переговорів щодо врегулювання Придністровського  конфлікту із залученням до діалогу США та ЄС.
    Президенти України та Молдови підписали спільний лист до ОБСЄ із закликом створити комісію, яка візьме участь у забезпеченні у Придністров’ї демократичних виборів.  
    Крім того, сторони провели консультації щодо прийняття Молдовою Закону про статус Придністров’я, який, за словами В. Вороніна, «вписується» у запропонований Україною план врегулювання Придністровського конфлікту.
    Підсумовуючи результати переговорів, В. Ющенко сказав: «Ми всі усвідомлюємо: те, що відбувається на придністровському кордоні – це велика проблема не лише Молдови чи наших двосторонніх відносин, але й європейської спільноти». Президент України нагадав, що протягом останніх трьох років переговорний процес із вирішення цієї проблеми був фактично відсутній і його вдалося налагодити лише тепер.
    «Ми задоволені, що сьогоднішній план України – це путівна нитка врегулювання Придністровського конфлікту, фарватер, який визнають усі сторони», - сказав глава Української держави.
    У ході зустрічей сторони також обговорили процедуру впровадження митного оформлення вантажів і транспортних засобів на українсько-молдовському кордоні.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.