• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Киеве африканские аферисты предлагали нарезанную бумагу вместо долларов
    Опубликовано: 2013-06-15 07:03:26

    Співробітники СБУ у Києві та Київській області викрили незаконну шахрайську діяльність двох іноземних громадян, які заволодівали грошовими коштами українських підприємців у особливо великих розмірах.

    Як повідомили Київ. Коментарі у відомстві, шахраї призначали українським бізнесменам ділові зустрічі, видаючи себе за підприємців однієї з країн Африки.

    Встановлено, що під час переговорів іноземці пропонували підприємцям фінансову допомогу для розвитку бізнесу.

    «Зловмисники демонстрували нарізаний за розміром доларової банкноти папір, запевняючи, що це напівфабрикати купюр іноземної валюти, які, нібито, надає одна з високорозвинутих країн світу. Під час обробки прообразу банкноти відповідними хімреактивами та накладання на нього справжньої купюри, напівфабрикат перетвориться на валюту з аналогічним номіналом. Тобто якщо покласти $100 купюру на заготовку, то після певних маніпуляцій матимете $200, запевняли ділки, - йдеться у повідомленні.

    Вартість мінімальної партії напівфабрикатів, яку пропонували шахраї, становила $50 тис. США. У результаті хімічної обробки сума напівфабрикатів мала подвоїтися.

    При цьому ділки від кінцевої суми мали отримати 65%. Під час, так званого, «перетворення» іноземці здійснювали підміну коштів: забирали справжні гроші підприємців та зникали з місця злочину. Жертвам же залишались фальшиві купюри.

    На початку травня ц.р. правоохоронці затримали зловмисників, коли ті намагалися заволодіти $50 тис США, що належали громадянину України.

    Під час огляду місця події у зловмисників було вилучено хімічні реактиви, декілька пачок псевдо грошей та підготовлені для підміни сувенірні купюри.

    За матеріалами ГУ СБУ у м. Києві та Київській області слідчим відділом Голосіївського районного управління міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

     

    http://vidgolos.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.