• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Житлові кредити під заставу нерухомості
    Опубликовано: 2005-08-12 17:50:00

    Розпочато пілотний проект з українськими банками щодо надання населенню довгострокових іпотечних кредитів за найнижчою на вітчизняному ринку іпотечного кредитування відсотковою ставкою – до 10 % річних. Про це заявили на сьогоднішній прес-конференції представники створеної торік Державної іпотечної установи (ДІУ). Щойно ухвалені стандарти передбачають житлові кредити під заставу нерухомості терміном від 3 до 30 років на суму, що не перевищує 70 % вартості предмета застави. Максимальний розмір кредиту, зокрема, для Києва – 450 тис. гривень, для міст-мільйонників – 350 тис., інших населених пунктів – від 250 до 100 тис. гривень.

    “Ситуація у вітчизняній сфері кредитування, у тому числі й житлового, непроста, - зазначив перший заступник голови правління ДІУ Сергій Святко. - Пов’язано це, не в останню чергу, з платоспроможністю середньостатистичного українця. Тож, аналізуючи доходи населення, ми враховували рівень заробітної плати і середню ціну квадратного метра або квартири по Україні”.

    За його словами, житлові кредити нині доступні щонайбільше 6-7 % наших громадян. “З одного боку, нібито й небагато, з іншого - значна цифра, з якою неможливо не рахуватися. Попри те, що український іпотечний кредит поки що не повною мірою відповідає загальноприйнятим стандартам, 2002 року їх було надано 70 тисяч. Протягом двох наступних років динаміка в цілому зберігалася, що дає підстави для майбутніх прогнозів – 2-3, а то й більше мільйонів кредитів на рік”, – зауважив С.Святко.

    Відповідаючи на запитання щодо потенційних партнерів ДІУ, він підкреслив, що проведено переговори з провідними українськими банками (“Укрексімбанк”, “Укрсоцбанк”, “Приватбанк”, “Хрещатик”, “Кредит банк Україна”), керівництвом низки областей, з відомими фінансовими організаціями стосовно співпраці в сфері розвитку іпотечного кредитування. Крім того, вже в найближчій перспективі намічено залучити й іноземні інвестиції. Перший крок до цього – попередні домовленості з дипломатичними представництвами кількох країн (США, ФРН тощо), 11 міжнародними фінансовими організаціями (Світовий банк, ЄБРР, Канадське, Німецьке та Французьке урядові агентства допомоги), а також з 6 іноземними банками (“Сіті-груп”, “Дойче банк” та ін.).

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.