• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МВС виконало рекомендації Антимонопольного комітету України
    Опубликовано: 2005-08-04 15:42:00

    Міністерство внутрішніх справ України виконало рекомендації Антимонопольного комітету України та вжило заходів щодо усунення умов, які можуть сприяти порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

    Зокрема, на вимогу Комітету, Міністерство відмінило обов’язкове отримання заявниками довідок про несудимість при оформленні закордонних паспортів, припинило нав’язування й надання громадянам «додаткових» платних послуг у приміщеннях служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.

    Також своїм розпорядженням МВС забезпечило встановлення інформаційних стендів у всіх відділеннях зазначених служб. У свою чергу, на цих стендах буде розміщено роз’яснення щодо самостійного і добровільного отримання супутніх послуг лише у разі письмового звернення громадян, а також щодо порядку їх отримання та вартості.

    Окрім цього, Міністерство зобов’язалось встановити єдиний підхід у ціноутворенні на супутні послуги паспортно-візового характеру, розробити уніфіковані для всіх регіонів тарифи на такі послуги, привести їх до економічно обґрунтованого рівня.

    Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв з цього приводу зазначив: «Ми задоволені тим, що нам вдалося порозумітися з новим керівництвом Міністерства щодо необхідності вирішення цих питань. Тепер наші громадяни зможуть зберегти свій час та гроші. А це особливо важливо при оформленні закордонних паспортів для термінового виїзду закордон. На нашу вимогу МВС також відмінило рішення, за яким супутні послуги могли надаватися виключно підпорядкованими Міністерству підприємствами. Оскільки зараз й інші підприємства можуть надавати громадянам такі послуги - цей крок сприятиме створенню конкурентних відносин на ринку супутніх послуг, в тому числі і на ринку консультативно-інформаційних послуг з оформлення документів для виїзду та в’їзду в Україну. Тому важливим на даний час є поширення МВС такої практики в усі регіони».

    Прес-служба Антимонопольного комітету України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.