• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держкомстат повідомляє про діяльність підприємств сфери послуг у І півріччі 2005 року
    Опубликовано: 2005-08-03 17:55:00

    Починаючи з 2002 року у галузі статистики послуг проводиться кон’юнктурне статистичне спостереження за діяльністю підприємств сфери нефінансових послуг, яким охоплені суб'єкти підприємницької діяльності – юридичні особи та їх відокремлені структурні підрозділи з госпрозрахунковою формою господарювання (враховуючи їх внесок у створення доданої вартості) що ідентифікуються за основним видом діяльності як підприємства сфери послуг. Обстеження організоване відповідно до Класифікації видів економічної діяльності (КВЕД), відповідає  вимогам Системи національних рахунків, загальним потребам Єврокомісії, відповідних адміністрацій.

    На 1 липня 2005р. перед органами державної статистики звітувало 53,5 тис. підприємств – юридичних осіб та їх структурних підрозділів, що майже на 10% більше ніж у відповідному півріччі 2004р. З цих підприємств продовжували свою діяльність на ринку нефінансових послуг 44,2 тис. підприємств та структурних підрозділів, що на 3,0 тис., або 7,4% більше, ніж у І півріччі 2004р. У загальній кількості звітувавших частка функціонуючих підприємств склала 82,6%, решта – підприємства, які тимчасово призупинили свою діяльність на ринку послуг, та займалися іншою допоміжною діяльністю.

    Більш ніж половина підприємств – підприємства Донецької області, м. Києва, Одеської, Львівської, Дніпропетровської, Харківської областей та Автономної Республіки Крим.

    Як і раніше, 21,5 тис., або майже половина (48,6%) усіх звітуючих підприємств відносились до секції К "Операції з нерухомістю, здавання під найм та послуги юридичним особам", майже третина із яких здійснювали організацію різних операцій з нерухомістю, 14,9% –  діяли у сфері права, 14,2% –  у сфері архітектури та будівництва. Більше п'ятої частини (21,4%) звітуючих підприємств відносилися до секції І "Транспорт" і займалися переважно наданням споживачам різних видів транспортних послуг (59,0% всіх підприємств цієї секції). Частка підприємств, що відносилися до секції О "Колективні, громадські та особисті послуги" складала 13,5%, із яких практично кожне друге підприємство займалося наданням ін­дивідуальних послуг. Питома вага підприємств  інших видів діяльності незначна (16,5% загальної кількості).

    Сфера послуг дає можливість для працевлаштування значній кількості пра­цівників. Станом на 1 липня 2005р. се­редньооблікова чисельність зайнятих на обстежених підприємствах сфери послуг склала 1689,6 тис. осіб, із яких  1595,7 тис. – штатні, 93,9 тис. – позаштатні працівники (працюючі за договорами та зовнішні сумісники). У порівнянні з І півріччям 2004р. кількість зайнятих у сфері послуг збільшилася на 1,1%. Збільшення відбулося тільки за рахунок чисельності штатних (на 1,2%) працівників, чисельність позаштатних працівників дещо зменшилася (на 0,4%).

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.