• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ДК “Укргазвидобування” планує розширити виробництво електроенергії з вторинних ресурсів
    Опубликовано: 2005-08-03 15:37:00

    Компанія “Укргазвидобування”, що є дочірньою компанією НАК “Нафтогаз України”, планує у 2005 році запустити установку з виробництва електроенергії з димових газів на Шебелинському газопереробному заводі та Тимофіївському газовому родовищі. Реалізація цих проектів дозволить компанії забезпечити  50% потреби в електроенергії електрикою власного виробництва.

    За словами генерального директора ДК “Укргазвидобування” Іллі Рибчича, компанія планує також проектування  та будівництво електростанцій  з  використанням  теплового  потенціалу газових викидів  і  вторинних  енергоресурсів  на Солохівському, Юлііївському  родовищах, а також на Яблунівському  газопереробному  заводі. Реалізація  цих  планів  дозволить  отримувати  на  Харківщині  та  Полтавщині  власну  електроенергію для потреб буріння, видобування  та  переробки  газу.

    З  квітня  2003  року  "Укргазвидобування"  виробляє  електроенергію на Локачинському родовищі у Волинській області (підрозділ ГПУ “Львівгазвидобування”). Електроустановка потужністю 12 мВт працює  на  газі  регенерації,  не  придатному  для  промислових  і  побутових  споживачів. Протягом 2003-2004 років установка виробила 110 млн. кіловат-годин електроенергії, забезпечивши енергопостачання Локачинського району та ще майже трьох районів.

    Довідка: Електростанція Локачинського газового промислу складається з двох генераторних установок Centaur-50 фірми Solar Turbins, Inc. потужністю 5500кВА (4400кВт) кожна. Станція працює на непридатному для використання корозійно агресивному “кислому” газі, що виділяється в процесі роботи установки з очистки видобутого на родовищі природного газу, яка готує видобутий газ для продажу споживачам. 4,8% виробленої на установці електроенергії повністю забезпечують електрикою об’єкти Локачинського газопромислу. Решта виробленої електрики продаються через мережі ВАТ “Волиньобленерго”. Зараз установка виведена на повну проектну потужність і здатна виробляти до 62 тис. 528 мегават електроенергії щорічно.

    Облаштування Локачинського газового родовища розпочалося у 1997 році. Нині це комплекс з 20 газових свердловин та установки комплексної підготовки (очистки) видобутого природного газу. Загальна кошторисна вартість будівництва об'єктів Локачинського газопромислу складає 239,060 млн. грн., термін окупності -- 7 років. Загальна вартість електроустановки та інших об'єктів енергетичного господарства газопромислу складає  47 млн. 648 тис. грн. На родовищі створено 70 робочих місць для місцевих мешканців.     

    Прес-служба ДК “Укргазвидобування”



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.