• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Про доцільність відновлення діяльності "Ради експортерів України"
    Опубликовано: 2005-08-03 12:47:00

    Міністр промислової політики заявляє про доцільність відновлення діяльності "Ради експортерів України" при Кабінеті Міністрів. “Ми вважаємо за доцільне відновлення діяльності “Ради експортерів України” при Кабінеті Міністрів України, до складу якої треба залучити представників Міністерства промислової політики, Міністерства закордонних справ України, Державної митної служби, Державної податкової адміністрації, Укрексімбанку та національних експортерів. Відновлення роботи ради необхідне для координації просування вітчизняних товарів на зовнішні ринки. За нашими оцінками, як щоб були б вирішені питання фінансової допомоги участі у тендерах в електроенергетичній та металургійній галузях, можна було б розраховувати на реальний прорив на цьому економічному напрямку співробітництва. Ці заходи, за нашими підрахунками, мають призвести до суттєвого збільшення товарообігу. Так, за рахунок цього, тільки український експорт до Індії може бути збільшений з 482 млн. доларів в 2004 році до 700 млн. доларів у 2005 році, а в 2006-2007 рр. до 1 млрд. доларів,” – зазначив міністр промислової політики України Володимир Шандра.

    Також міністр поінформував журналістів, що питома вага товарів підприємств Мінпромполітики в національному товарному експорті сягає майже 70% (24,9 млрд. дол. США).

    “Продукція підприємств Мінпромполітики вивозиться до 125 країн світу. Тільки підприємства металургійного комплексу постачають свою продукцію до 117 країн. Так на металургію припадає 57,2%, на машинобудування – 22,6%, на хімічну промисловість – 12,1%, на легку промисловість – 4,6%, на деревообробну – 3,5%. Але необхідно зазначити, що наш експортний потенціал далеко не вичерпаний. Одним із вагомих важелів його нарощування має стати удосконалення фінансової допомоги під конкретні експортні замовлення підприємствам-експортерам для участі у міжнародних тендерах. Критерієм відбору таких експортерів міг би бути “Державний реєстр галузевих об’єднань виробників, імпортерів та експортерів України”, – зауважив Володимир Шандра.

    Він також зазначив, що міністерство у І півріччі активізувало роботу Комісій з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

    “За цей період Мінпромполітики прийняло участь у засіданні 6 Комісій з метою просування вітчизняної високотехнологічної та наукоємної продукції на зовнішні ринки. У ІІ півріччі заплановано проведення ще 5 засідань Комісій,” – додав міністр.

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.