• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”
    Опубликовано: 2005-08-03 10:58:00

    З метою створення рівних умов в оподаткуванні суб’єктів підприємницької діяльності та зменшення на них податкового тиску, Державна податкова адміністрація України розробила проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”.

    Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” та аналіз його регуляторного впливу розміщено на офіційному веб-сайті Державної податкової адміністрації України – www.sta.gov.ua   в розділі “Проекти законодавчих та нормативно-правових актів”  (підрозділ “Проекти нормативно-правових актів”) та на сайті  Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України – www.business-rada.kmu.org.ua .

     Зазначеним проектом вносяться зміни до Законів України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, “Про акцизний збір на алкогольні напої та тютюнові вироби” та “Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої”.

    Пропонується:

    встановити диференційовані розміри річної плати за ліцензії на виробництво алкогольних напоїв в залежності від обсягів виробництва;

    встановити диференційовану щорічну плату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний окремий, зазначений у ліцензії, контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться в місці торгівлі, в залежності від кількості населення в населених пунктах;

    зменшити річну плату на право оптової торгівлі алкогольними та тютюновими виробами;

    запровадити додаткову диференціацію марок акцизного збору для маркування  горілки та лікеро-горілчаної продукції;

    встановити диференційовані ставки акцизного збору на вина натуральні з доданням спирту та міцні (кріплені), на вермути та інші вина виноградні натуральні  з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів в залежності від вмісту спирту.

    Прийняття законопроекту Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”  дасть можливість підприємствам, які мають незначні обсяги виробництва алкогольних напоїв, отримати ліцензію та зберегти  виробництво, сприятиме  створенню належних умов  для легальної роздрібної торгівлі  алкогольними напоями для представників малого та середнього бізнесу,  дозволить забезпечити своєчасне та повне надходження сум акцизного збору до бюджету, створити ефективну системи контролю за сплатою акцизного збору суб’єктами підприємницької діяльності, які отримують спирт етиловий, призначений для переробки на іншу підакцизну продукцію, яка маркується марками акцизного збору.

    Пропозиції та зауваження до проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” приймаються поштою на адресу Державної податкової адміністрації України: 04655 МСП,   м. Київ – 53, Львівська пл. 8, ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів та електронну – ygoverdovskaya@sta.gov.ua.

     Також зауваження та пропозиції можна надсилати  на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, становить 1 місяць з дати оприлюднення зазначеного проекту Закону.

    Прес-служба Державної податкової адміністрації України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.