• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Республіка Корея посилять співробітництво в галузі радіаційної безпеки та медицини
    Опубликовано: 2012-02-16 12:48:39

    8-9 лютого 2012 року  делегація Національної Академії медичних наук України в складі Президента НАМН України академіка А.М.Сердюка та генерального директора ДУ «Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України» Д.А.Базики перебувала з робочою поїздкою у Республіці Корея (м.Сеул). В рамках візиту було проведено переговори з керівництвом Корейського інституту радіологічних та медичних наук (КІРАМС) щодо розвитку співробітництва в галузі радіаційної безпеки.

     

    КІРАМС в переговорах представляли президент КІРАМС Жонг-Інн Лі, генеральний директор Національного медичного центру радіаційних невідкладних ситуацій Сонг-Сук Лі, директор відділу міжнародних зв’язків Ма-Кум Хан, інші.

     

             Президентом НАМН України академіком А.М.Сердюком та президентом КІРАМС Жонг-Інн Лі підписано Меморандум про взаєморозуміння. Передбачено розвиток співробітництва в галузі радіаційної безпеки та медицини, а саме медичної готовності до радіаційних невідкладних ситуацій, досліджень радіаційних ефектів, радіаційного захисту населення. Планується обмін науковою інформацією, подання спільних наукових пропозицій, а також інші форми співробітництва за згодою сторін.

     

             КІРАМС внесено пропозицію про підготовку корейських спеціалістів в галузі радіаційного захисту на базі інститутів Національної академії медичних наук України, що є визнанням значного внеску та двадцятип’ятирічного досвіду України в ліквідації медичних наслідків Чорнобильської катастрофи. Інститути Національної академії медичних наук мають необхідний досвід та фахівців для виконання такого завдання.

     

             «Вважаю, що започаткування діалогу з корейською стороною за вказаним напрямком посилить позиції України на Сеульському Саміті з ядерної безпеки, що відбудеться 26-28 березня 2012 р., а також сприятиме розвитку українсько-корейського співробітництва та світової міжнародної безпеки», наголосив президент НАМН України А.М.Сердюк. 

     

    Довідково:

    Корейський інститут радіологічних та медичних наук (KIRAMS  - Korea institute of radiological and medical sciences) ,був заснований у 1963 році як один із найпотужніших корейських державних науково-дослідних центрів. KIRAMS підпорядковується Міністерству освіти, науки та технологій РК та контролюється Національною радою з ядерної безпеки. Установа має сучасну матеріально-технічну базу та висококваліфіковані наукові кадри, що дозволяє брати участь в багатьох наукових проектах в рамках МАГАТЕ та інших міжнародних організацій.

    На базі KIRAMS щорічно проходять стажування з ядерної безпеки приблизно 600 лікарів з корейських клінік. Загальний бюджет KIRAMS в 2012 році склав 210 млн.дол.США, кількість співробітників – 992.

    До складу KIRAMS входить п’ять науково-дослідних інститутів та лабораторій різного профілю,що спеціалізується на розробці технологій медичного застосування радіоізотопів, діагностики та лікування онкологічних захворювань, створенні методик та підготовці кадрів для оперативного реагування на наслідки можливих ядерних катастроф.

    КІРАМС – Інститут радіологічних та медичних наук, Дослідницький інститут з радіології та медицини, Корейський центр раку(госпіталь), Національний радіаційний центр медицини катастроф, Центр розвитку прискорювачів іонів.

     

    Національний радіаційний центр медицини катастроф (NREMC) є єдиним в Південній Кореї центром,що має здійснювати оперативне реагування та лікування потерпілих у разі ядерної катастрофи. Фінансування  NREMC здійснюється на 70% з держбюджету Республіки Корея та на 30% з приватних фондів. Загальний щорічний бюджет складає 25 млн.дол.США, що дозволило забезпечити технічне обладнання центру на найсучаснішому світовому рівні.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.