• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту змін та доповнень до Інструкції про застосування штрафних (фінансових) санкцій
    Опубликовано: 2005-05-31 20:15:57
    На сайтах ДПА України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно-правових актів” та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua, www.rp.org.ua) розміщено проект наказу ДПА України „Про затвердження Змін та доповнень до Інструкції про порядок застосування штрафних (фінансових) санкцій органами державної податкової служби” й аналіз регуляторного впливу цього акту.

    Проект наказу розроблено на виконання вимог Закону України від 12.01.2005 № 2322-ІУ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення правового захисту громадян та запровадження механізмів реалізації конституційних прав громадян на підприємницьку діяльність, особисту недоторканність, безпеку, повагу до гідності особи, правову допомогу, захист)”.

    Метою підготовки проекту є приведення діючих нормативно-правових актів у відповідність до змін у законодавстві, зокрема, визначення єдиного порядку нарахування штрафних санкцій. Проектом вносяться зміни та доповнення до “Інструкції про порядок застосування штрафних (фінансових) санкцій органами державної податкової служби”, затвердженої наказом ДПА України від 17.03.2001р. №110, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 23.03.2001р. за №268/5459, зі змінами та доповненнями. В проекті наказу визначено такі терміни, як “рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій”, “недоплата”.

    З метою застосування штрафних (фінансових) санкцій, надається роз'яснення про порядок визначення заниження податкового зобов'язання у великих розмірах (з врахуванням вимог Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”).

    Також визначено порядок застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, Указу Президента України від 12.06.1995р. №436/95 “Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки” та інших нормативно – правових актів, контроль за виконанням вимог яких покладено на органи державної податкової служби. Надається роз'яснення про порядок застосування штрафних санкцій до платника податків у разі самостійного виявлення ним до початку перевірки заниженого податкового зобов'язання минулих податкових періодів.

    Визначено терміни прийняття податкових повідомлень-рішень за результатами перевірок. Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, а також їх об'єднань до проекту наказу ДПА України „Про затвердження Змін та доповнень до Інструкції про порядок застосування штрафних (фінансових) санкцій органами державної податкової служби ” можна надсилати упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м.Київ-53, Львівська площа, 8, Державна податкова адміністрація України, Департамент контрольно-перевірочної роботи та електронну – odanilova@sta.gov.ua. Зауваження та пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.