• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту змін та доповнень до Порядку направлення податкових повідомлень платникам податків
    Опубликовано: 2005-05-31 10:29:35
    На сайтах ДПА України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно-правових актів” та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua, www.rp.org.ua) розміщено проект наказу ДПА України „Про затвердження змін та доповнень до наказу та порядку про направлення податкових повідомлень платникам податків” й аналіз регуляторного впливу цього акту.

    Проект наказу розроблено на виконання вимог Закону України від 25.03.2005 № 2505-ІУ “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет України на 2005 рік” та деяких інших законодавчих актів України”. В зв'язку з чим, в даному проекті врегульовано порядок застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Законів України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, Указу Президента України від 12.06.1995р. №436/95 “Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки” та інших нормативно-правових актів.

    Проект наказу розроблено для використання посадовими особами органів державної податкової служби з метою забезпечення дотримання єдиного порядку доведення до платників податків і громадян їх зобов'язань щодо сплати податків і зборів, так і зобов'язань по сплаті штрафних (фінансових) санкцій за порушення ними вимог податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи державної податкової служби України.

    Проектом вносяться зміни та доповнення до наказу ДПА України “Про затвердження Порядку направлення органами державної податкової служби України податкових повідомлень платникам податків” від 21.06.2001р. №253, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 06.07.2001р. за №567/5758 (зі змінами та доповненнями), а також до Порядку направлення органами державної податкової служби України податкових повідомлень платникам податків, затвердженого цим наказом.

    В проекті визначено термін “рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій”. Змінами та доповненнями приведені до єдиного порядку складання податкових повідомлень діючі форми податкових повідомлень-рішень. Запроваджено нові форми податкових повідомлень-рішень, які надсилаються платнику податків у разі виявлення податковим органом невідповідності суми бюджетного відшкодування, заявленої в податковій декларації. Відмінено форму з позначкою “Н”, що направлялась платнику податків при застосуванні непрямих методів визначення податкових зобов'язань.

    Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, а також їх об'єднань до проекту наказу ДПА України „Про затвердження змін та доповнень до наказу та порядку про направлення податкових повідомлень платникам податків” можна надсилати упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м.Київ-53, Львівська площа, 8, Державна податкова адміністрація України, Департамент контрольно-перевірочної роботи та електронну – odanilova@sta.gov.ua. Зауваження та пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.