• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Делегація НАК “Нафтогаз України” взяла участь у церемонії офіційного відкриття азербайджанської ділянки нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан
    Опубликовано: 2005-05-27 14:44:33
    25-26 травня делегація НАК “Нафтогаз України” на чолі з головою правління Компанії Олексієм Івченком перебувала з візитом в Азербайджані, де взяла участь в урочистих заходах з нагоди офіційного відкриття азербайджанської ділянки нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан. Олексій Івченко виступив на урочистій церемонії відкриття нафтопроводу, на якій були присутні президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, президент Грузії Михаїл Саакашвілі, президент Туреччини Ахмет Неджет Сезер та інші високі гості, і зачитав привітання від Президента України Віктора Ющенка. “Президент України доручив мені від імені всього українського народу передати щирі слова вітання з нагоди введення в експлуатацію азербайджанської ділянки нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан. Від імені НАК “Нафтогаз України” я приєднуюся до цього привітання і запевняю, що ми готові до довготривалого, плідного та взаємовигідного співробітництва між нафтогазовими галузями наших країн”, - зазначив Івченко.

    В ході візиту Олексій Івченко провів низку переговорів з високопосадовцями Азербайджану, Грузії та Казахстану. 25 травня з голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Івченко мав зустріч з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, під час якої передав Нурсултану Назарбаєву послання Президента України та провів підготовчі переговори з приводу майбутнього візиту Віктора Ющенка до Казахстану, який заплановано на 30 травня. Цього ж дня Олексій Івченко зустрівся з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі, передав вітання від Президента України Віктора Ющенка та провів переговори стосовно проекту нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан.

    26 травня Олексій Івченко мав офіційні переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим про укладання генеральної угоди між НАК “Нафтогаз України” та Державною нафтовою компанією Азербайджану щодо довготермінової співпраці по видобутку українською стороною нафти та газу на родовищах Азербайджану, закупівлі нафти та нафтопродуктів, та створення спільної акціонерної компанії між НАК “Нафтогаз України” та Державною нафтовою компанією Азербайджану, яка здійснюватиме закупівлю і транспортування нафти по трубопроводах Баку-Супса, Одеса-Броди і далі до Європи.

    Олексій Івченко також мав переговори з президентом Державної нафтової компанії Азербайджану Натіком Алієвим. Було домовлено про створення робочих груп, які відпрацьовуватимуть документи з перелічених вище питань і готуватимуть їх до підписання в ході візиту Віктора Ющенка до Азербайджану, який запланований на липень 2005 року.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.