• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кабмін відмінив розпорядження про продаж 47,93% «Лукора»
    Опубликовано: 2005-05-26 08:13:38
    Кабінет Міністрів відмінив урядове розпорядження від 28 жовтня 2004 року про продаж 47,93% акцій компанії «Лукор», що належать державному концерну «Оріана» (Івано-Франківська область).

    Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр економіки Сергій Терьохін.

    Нагадаємо, що в травні Кабмін вирішив вивчити ситуацію на «Лукорі» й у разі виявлення порушень закону - оспорювати в суді створення «Лукора».

    28 жовтня 2004 року Кабмін вирішив продати 47,93% акцій «Лукора», що належать «Оріані», із зобов'язанням погашення покупцем заборгованості «Оріани» перед Баварським об'єднаним банком у розмірі 19,858 млн. євро.

    Кабмін надав право національній компанії «Нафтогаз України» купити 47,93% «Лукора», що належать «Оріані», якщо від купівлі відмовиться компанія «Лукойл-Нафтохім», що контролює 52,07% ЗАТ «Лукор».

    29 жовтня 2004 року дочірня компанія російського нафтового холдингу «Лукойл» Lukoil Chemical B.V. і «Лукор» створили компанію «Карпатнафтохім», якій було передано виробничі потужності «Лукора».

    Передачу «Лукором» до статутного фонду «Карпатнафтохіму» своїх виробничих потужностей зараз оспорює в судах концерн «Оріана».

    «Лукор» був створений в грудні 2000 року компанією «Лукойл-Нафтохім» і «Оріаною» на паритетних засадах із статутним фондом 245 млн. доларів, при цьому «Оріана» внесла до СФ свій нафтохімічний комплекс, а «Лукойл-Нафтохім» - гроші, технічне обладнання, паливо і сировину.

    «Лукор» спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропілену.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.