• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ізраїльтяни хочуть заробити на чорнобильських відходах
    Опубликовано: 2005-05-24 08:26:12
    Одна з енергетичних компаній Ізраїлю планує почати проект з обробки і утилізації радіоактивних відходів на Чорнобильській АЕС.

    Зберігання і подальшу утилізацію радіоактивних відходів з Чорнобильською АЕС ізраїльські спеціалісти збираються проводити за своєю ексклюзивною технологією плазмової газифікації. Вона свого часу була розроблена у співпраці з Московським науковим Інститутом імені Курчатова. Для більш ефективної обробки відходів з чорнобильського реактора ізраїльська фірма планує збудувати кілька малогабаритних підстанцій. Відповідна угода була укладена з українським урядом.

    За оцінками незалежних фінансових експертів, проект коштуватиме Україні приблизно 35 мільйонів доларів США щороку. Втім, враховуючи необхідність перманентного вирішення проблеми обробки відходів з ЧАЕС, цей варіант може бути оптимальним, вважають спеціалісти.

    Инф. From-ua.com

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.