• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ДПА допоможе з ПДВ малому і середньому бізнесу
    Опубликовано: 2005-05-24 17:01:56
    ДПА згодна зняти проблемні питання щодо сплати ПДВ для малого і середнього бізнесу за наявності компенсаторів. Про це заявив Голова Державної податкової адміністрації України Олександр Кірєєв.

    Як передає «ForUm», Кірєєв наголосив, що основне питання, яке хвилювало представників малого і середнього бізнесу на зустрічі з Прем'єр-міністром, - це те, що планка для платників ПДВ знизилася з 500 тис. грн. річного обороту до 300 тис. Глава ДПАУ зазначив, що якщо підприємство, яке пред'являє до відшкодування ПДВ, підтвердить сплату ПДВ, «це збалансує систему і не створить жодних проблем». За наявності такого компенсатора податкова готова піти назустріч малому і середньому бізнесу і підтримати відповідні зміни в законодавство, якщо вони буде запропоновані.

    Також Кірєєв повідомив, що порядок постановки на облік як платників ПДВ для представників малого і середнього бізнесу з 1 червня ще не виданий, оскільки обговорюється можливість внесення змін в законодавство, проте загальний порядок добровільної постановки на облік сьогодні існує, і ним може скористатися той, хто хоче стати платником ПДВ.

    Глава ДПАУ наголосив, що 1 червня боятися не потрібно, ніяких штрафів до тих, хто не реєструватиметься як платник ПДВ, застосовуватися не буде. Крім цього Кірєєв зазначив, що не вважає раціональною скасування ПДВ як таку. За його словами, мали місце порушення і невміле адміністрування ПДВ ще не означають, що це поганий податок. За його словами, такий податок як податок з реалізації також може спровокувати ухилення від його сплати і підвищення рівня тінізації економіки. Також глава ДПАУ наголосив, що ми рухаємося до Європи, а ПДВ застосовується у всіх країнах співтовариства.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.