• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юлія Тимошенко: заяви про сповільнення росту економіки безпідставні
    Опубликовано: 2005-05-16 19:25:04
    Заява про уповільнення зростання української економіки і її охолоджування в поточному році не відповідає дійсності, а виявлені факти незаконної виплати ПДВ змушують засумніватися у високих показниках зростання економіки минулого року. Таку думку висловила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

    «Ви чули багато інсинуацій відносно того, що уповільнилися темпи, охолодилася економіка. Але це зовсім не відповідає дійсності, оскільки в абсолютних показниках, - не у відносних, не у відсотках, - уряд продемонстрував у першому кварталі 2005 року більш динамічне зростання економіки, ніж у першому кварталі 2004 року», - сказала прем'єр.

    За її словами, високі темпи зростання продемонстровані у машинобудуванні (12%), хімічній та нафтохімічній (14,3%), целюлозно-паперовій (19,5%) і харчовій (16%) промисловості.

    «Ні про яке охолоджування економіки і падіння темпів виробництва не йдеться», - підкреслила Тимошенко.

    ВВП України за підсумками січня-квітня зріс на 5%, у тому числі у квітні - на 3,9%, тоді як минулого року його зростання, за даними Держкомстату, становив 12,1%.

    Уряд прогнозує зростання ВВП у 2005 році - 8,2%.

    У той же час прем'єр повідомила, що уряд серйозно аналізує реальність високої динаміки зростання економіки 2004 року.

    За її словами, виявлені фіктивні відшкодування ПДВ на суму 5 млрд. грн. означають завищення обсягів експорту, а значить і темпів зростання ВВП.

    Тимошенко також відзначила, що уряду вдалося перевиконати показники держбюджету за підсумками першого кварталу, звівши його з профіцитом 143 млн. грн. і зменшивши держборг завдяки новому підходу Мінфіну до його оптимізації на 1,877 млрд. грн.

    Прем'єр додала, що доходи зведеного бюджету в січні-березні зросли на 7,943 млрд. грн. у порівнянні з січнем-березнем минулого року завдяки виведенню частини економіки з тіні.

    Говорячи про інфляцію, Тимошенко підкреслила, що уряду вдалося взяти її під контроль після стрибка в кінці минулого року, викликаного непрофесійною політикою минулого уряду. Прем'єр відзначила, що закладений у бюджеті прогноз інфляції 9,8% у 2005 році буде витриманий і пообіцяла, що декілька найближчих місяців будуть навіть дефляційними.

    Інфляція в Україні у квітні уповільнилася до 0,7% в порівнянні з 1,6% в березні, а з початку року становить 5,1%.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.