• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Розвиток україно-німецьких відносин жвавішає
    Опубликовано: 2005-05-12 11:54:58
    Нещодавно в Києві відбулася зустріч українських та німецьких підприємців Захід організувало Бюро Делегата Німецької Економіки в Україні за дорученням Торгово-промислової Палати м. Любек. З регіону Шлезвіг-Гольштинія (Північна Німеччина) прибула делегація у складі 9 підприємств, які виявили зацікавленість в започаткуванні своєї діяльності в Україні.

    Спочатку 10 травня в готелі Київ відбувся брифінг в ході якого Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН в Україні пан Дітмар Штюдеманн та Делегат Німецької Економіки в Україні пані Карін Рау проінформували німецьких підприємців про економічну ситуацію в Україні. Посол Штюдеман наголосив на першочергових завданнях нового Уряду України щодо ґрунтовної перебудови країни. Пані Рау доповіла про макроекономічний розвиток України та найбільш цікаві коопераційні спільні проекти німецьких та українських підприємців та потенційні можливості подальшої співпраці.

    11 травня захід було продовжено в формі коопераційної біржі. 46 українських підприємств, переважно з Києва, провели переговори з німецькими гостями щодо можливого співробітництва. Загалом було проведено 62 окремі зустрічі. На форумі були представлені підприємства деревообробної галузі, торгівлі продуктами харчування, транспортні послуги, косметика, переробка штучних матеріалів, спеціальна техніка для лісового господарства. На початковому етапі німецькі бізнесмени мали намір познайомитися з українськими імпортерами, оптовими і роздрібними торгівцями і дистриб'юторами. Деталі попередніх домовленостей не розголошувались, проте, пані Рау запевнила, що бізнесові кола Північної Німеччини вели мову не тільки про закупівлю сировини, а й про можливість закуповувати готову продукцію та розвивати в Україні власні або спільні виробництва, адже будь-яке створення доданої вартості, по суті, являється інвестиціями. Також пані Рау повідомила, що на сьогодні в Україні працює близько 1000 підприємств, що є німецькими або з німецькими інвестиціями. Рау висловила припущення, що Німеччина в Україні створює найбільшу кількість робочих місць, в порівнянні з іншими. Також вона розповіла про деякі плани німецьких підприємств. Зокрема, вже на прикінці травня фірма Krombacher почне будівництво заводу поблизу Луцька. В ході будівництва планується залучити інвестиції на суму 17 млн. EURO та створити на заводі 3 тис. нових робочих місць. Також фірма KNAUF планує на Сході України побудувати завод, залучивши 50 млн. EURO.

    Пан Посол відмітив, що першочергово розвивати свій бізнес будуть підприємства малого і середнього бізнесу, адже саме вони являються головною рушійної силою економіки, зокрема в Німеччині малий і середній бізнес забезпечує до 80% надходжень до бюджету. Але для цього потрібно щоб і в Україні потужно розвивався сектор малого і середнього бізнесу.

    На останку зустрічі Посол висловив думку, що в Україні потрібно раз і назавжди покінчити з такими інерційними явищами старої системи як бюрократія, корупція та правова непевність. Це, на думку посла, є основні фактори, що заважають розвитку конструктивної співпраці.

    Німецькі бізнесмени також зауважили, що перед поїздкою до Києва були налаштовані доволі песимістично, оскільки митне законодавство України доволі складне і не сприяє активізації ділових стосунків з іноземним інвестором. Але в ході зустрічей вони переконалися, що це питання вирішується і перед ними відкриваються непогані перспективи.

    В цілому німецькі підприємці були приємно вражені надзвичайно високою зацікавленістю до співробітництва з боку українських колег, висловили задоволення результатами переговорів та сподівання на добру можливість для розвитку майбутніх як торгівельних, так і виробничих відносин.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.