• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Новий рейтинг спростить реалізацію іпотечних планів
    Опубликовано: 2005-05-12 10:19:30
    Мiжнародне рейтингове агентство Standard and Poor's пiдвищило рейтинги України. У зв'язку iз полiпшенням полiтичної ситуацiї та умов реалiзацiї реформ у країнi.

    Довгостроковий суверенний кредитний рейтинг за зобов'язаннями в iноземнiй валютi пiдвищено з B плюс до BB мiнус, у нацiональнiй валютi - з B плюс до BB. Підтвердило агентство i короткостроковi рейтинги B за зобов'язаннями в iноземнiй i нацiональнiй валютi та рейтинг "UAA" за нацiональною шкалою.

    Для українських пiдприємств i банкiв пiдвищення рейтингiв означатиме можливе зниження цiни запозичень на мiжнародному ринку капiталу.

    Сприятиме це i планам уряду щодо виходу на зовнiшнi ринки запозичень. Ранiше новий Кабмiн вiдмовлявся вiд євробондiв - робили ставку на облiгацiї внутрiшньої державної позики. Однак тепер, за словами мiнiстра фiнансiв Вiктора Пинзеника, розглядають можливiсть поєднання внутрiшньої позики iз зовнiшньою. Пiд державнi гарантiї уряд планує взяти у борг до десяти мiльярдiв гривень.

    Кошти вiд запозичень спрямують на iпотечне кредитування - найулюбленiшу iдею прем'єр-мiнiстра Юлiї Тимошенко. Для впровадження проекту навiть створять окреме мiнiстерство. Також частину коштiв на фiнансування iпотеки уряд планує отримати за рахунок доплат вiд приватизацiї. Вiдповiдний законопроект, що визначає критерiї донарахувань - Кабмiн подасть до парламенту найближчим часом. Утiм вже вiдомо, що власникам Нiкопольського феросплавного заводу доплачувати навряд чи доведеться - уряд вважає це пiдприємство власнiстю держави. Тимошенко критикує вiдсутнiсть Фонду держмайна на зборах акцiонерiв в Орджонiкiдзе.

    Юлiя Тимошенко, прем'єр-мiнiстр України: "На сьогоднi достатньо документiв щоб 51% НФЗ вважати державною власнiстю. Вартiсть не проведення зборiв акцiонерiв на користь держави складає 550 мільйонів доларів чистого рiчного прибутку НЗФ."

    Продовжить Кабмiн роботу i з утримання цiн на нафтопродукти на нинiшньому рiвнi. До кiнця тижня Тимошенко проведе зустрiчi з усiма власниками НПЗ, де - скорiш за все - буде порушуватись питання наслiдкiв пiдвищення Росiєю вивiзного мита на нафту.

    Юлiя Тимошенко, прем'єр-мiнiстр України: "Усi мої розрахунки свiдчать про те, що достатньо рентабельностi нафтопереробним заводам, достатньо рентабельностi мережi заправок, яка iснує для того, щоб зберiгати тi цiни, якi є сьогоднi".

    Натомiсть колега Тимошенко мiнiстр економiки Сергiй Терьохiн не виключає можливостi подорожчання нафтопродуктiв з початку червня - через пiдвищення Росiєю експортного мита. А також через плани уряду застосувати з початку наступного мiсяця формування цiни на український бензин з прив'язкою до свiтової цiни нафти. За основу планується взяти дев'яносто п'яту марку автопалива на рiвнi трьох гривень. А пiсля змiни цiни нафти на свiтових майданчиках, корегувати термiном на мiсяць-два i цiну в Українi. Остаточно формулу уряд обiцяє затвердити до кiнця тижня.

    Инф. Подробности-ТВ

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.