• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Плачков пропонує скинути «вугільний тягар» з Мінпаливенерго на «Вугілля України»
    Опубликовано: 2005-05-06 13:10:11
    Міністр палива та енергетики України Іван Плачков виступає за чітке розмежування функцій між Міністерством і НАК «Вугілля України» та за загальне реформування управління галуззю. Про це Плачков сказав на нараді із представниками вугільних підприємств, профспілкових організацій та керівниками обласних державних адміністрацій, присвячену удосконаленню структури управління вугільною галуззю.

    За словами Плачкова, Міністерство веде активну роботу з розробки Енергетичної стратегії України, розрахованої до 2030 року, невід'ємною складовою якої є Концепція розвитку вугільної промисловості.

    Плачков зокрема окреслив чотирирівневу структуру управління галуззю: Мінпаливенерго – НАК «Вугілля України» - державні підприємства, створені за регіональним принципом, - шахти (шахтоуправління). За його словами, для впровадження такої системи у кілька етапів буде проведено роботу з мінімізації кількості рівнів управління господарюючими об'єктами, відбудеться корпоратизація державних вугледобувних та інших підприємств і підготовка їх до приватизації. Після цього НАК “Вугілля України” як відкрите акціонерне товариство почне здійснювати управління державними корпоративними правами підприємств, забезпечуючи потребу національної економіки у вугільній продукції шляхом ефективного управління майном з широким залученням інвестицій.

    Инф. ProUA

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.