• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ здатний захистити конкуренцію на ринках країни, але не знищить «ринкову мафію»
    Опубликовано: 2005-05-06 20:49:28
    Останнім часом Антимонопольний комітет України перевірив діяльність 370 підприємств, які надають місця для торгівлі продовольчими товарами, і виявив цілу низку порушень.

    Як зазначив голова АМКУ Олексій Костусєв, порушення, перш за все, стосувались необґрунтованого підвищення тарифів на надання подібних послуг за рахунок включення до них додаткових необґрунтованих розходів.

    «Багато порушень було виявлено на ринках Одеської області, в тому числі і на Привозі. І всюди, в тому числі в інших регіонах, картина дуже схожа – вартість торговельних місць підвищується», - сказав він.

    За результатами перевірки АМКУ 152 підприємствам були направлені відповідні рекомендації про зупинення порушень, відкрито 26 справ про порушення законодавства про захист конкуренції, з порушників стягнені штрафи у розмірі 732 тис. грн.

    «Всі ці порушення стосуються зловживання монопольним становищем, тому що всі ринки монополізовані. Альтернативи часто немає, і цим користуються», - сказав він.

    Крім того, О. Костусєв зазначив, що на ринках інколи зустрічається «місцева мафія». Він, зокрема, зіткнувся з подібним явищем в Одесі. Така мафія, за словами голови АМКУ, є і в Києві. А тому наводити лад на риках повинні, перш за все, «силовики» та правоохоронці, переконаний Олексій Костусєв.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.